Fredagsquiz: Kjenner du disse strategispillene?

Her er en quiz for ekspertene.

Hvorfor ikke starte helgen med en liten knekk i selvtilliten? Vi har samlet bilder fra ti ulike strategispill, for flere ulike plattformer (inkludert én vi aldri har brukt i denne serien før), og lurer på hvor mange du kjenner igjen. Eller om du kjenner igjen noen i det hele tatt. Dette er ikke en lett quiz, snarere tvert om, men spillene er i alle fall generelt ganske solide.

Et par av spillene ble lansert under mer enn ett navn (i ulike deler av verden), i så tilfelle godtas alle. Et par av dem kom i flere utgaver i løpet av sin levetid, her holder det med selve hovednavnet. Ah, og her er en viktig detalj: Når svar avgis i kommentarfeltet er det viktig å få med spillenes nummerering. Hvis ikke kan det i et par tilfeller oppstå litt forvirring…

Siden det er en stund siden sist kan jeg minne om at vi setter pris på om du ikke røper titlene før midnatt, natt til lørdag. Men du må gjerne fortelle hvor mange du klarer å gjette før den tid.

Her er spillene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Fasiten kommer forhåpentligvis senere!

Bildene kommer stort sett fra Mobygames.

Vil du ha flere utfordringer? Her finner du alle fredagsquizene vi har publisert!

22 kommentarer om “Fredagsquiz: Kjenner du disse strategispillene?”

 1. Ooohh…. Gruvedrift på sola👌 Aner ikke hvilket spill det er.
  Hmm. Har spilt eller vært borte i flere.
  Nr 7 er bankers ja:)

  Svar
  • Hehe, lenge siden jeg har spilt nr. 2, men tror det er den lokale stjernen som indikeres, ikke lokasjonen for gruvene. ;)

   Svar
 2. Nr. 4 er Utopia: The Creation of a Nation, var en sommer eller to i min barndom hvor dette ble spilt utrettelig på min Amiga 1200 :)
  Nr. 5 må være Archon på Commodore 64? Det ser ut som det første, tror det har en undertittel i retning av «The Light and the Dark»?

  Svar
 3. Og så nr 10, som også er Utopia, bare til den gamle plattformen Intellivision. Mener å huske at det var inspirasjonen til Sid Meier da han lagde Civilization.

  Svar
 4. 1 har jeg ikke spilt, men det er jo norsk, så jeg tipper det er Vikingbyen. Eller kanskje Vikingbyen 2, siden det ser ut som det er Windows.
  6 er fantastiske Warlords 3 og 9 er Seven Kingdoms, begge til salgs på GOG.

  Svar
  • Riktige svar. Nr. 1 er Vikingbyen 2.

   Litt overrasket over at du ikke tok nr. 8, der jeg bevisst valgte DOS-versjonen av et spill som kom til flere plattformer. ;)

   Svar
   • Interessant! 8 ser ut til å være før min strategispilltid…. Ble vel egentlig ikke interessert i strategispill før Civilization 1, men siden har det ikke vært noen vei tilbake!

    Svar
    • Skal vel heller ikke skryte på meg særlig mye strategierfaring fra åttitallet (selv om jeg i ettertid har spilt og likt mange strategispill fra det tiåret). :)

     Svar
 5. Nr 7 er Oil Imperium. Jeg har nok ikke ikke spilt det siden jeg hadde Amiga 500, jeg husker at oljeboringen gikk amok på raskere maskiner. Og selvfølgelig musikken av Karsten Obarski.
  Spillet finnes også under navnet ‘Black Gold’, men jeg vet ikke om de bytta navn på spillet på andre plattformer eller om det er en slags forbedret utgave.

  Svar
 6. Ok, status nå:

  1. Vikingbyen 2 – Kim
  2.
  3.
  4. Utopia: Creation of a Nation – JT
  5. Archon – JT
  6. Warlords 3 (spesifikt: Darklords Rising) – Kim
  7. Oil Imperium / Black Gold – Ruben
  8.
  9. Seven Kingdoms – Kim
  10. Utopia – Robin

  I tillegg har Godsaker sagt han kjenner nr. 2, så vi får bare vente i spenning! :)

  Svar
 7. 2. Deuteros: The Next Millennium
  3. Fantasy Empires
  8. Reach for the Stars: The Conquest of the Galaxy
  Jeg har bare spilt Archon og kanskje et av Warlords 3-spillene.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.