Hva tenker dere om E3-sirkuset i år, da?

Har det svart til forventningene?

E3-messen er heldigital i år, og selv om det først er i ettermiddag at den «offisielle» sendingen går av stabelen, har vi allerede sett rikelig med konferanser fra store og små. For de fleste har vel høydepunktet så langt vært Microsofts konferanse, som var proppfull av trailere og nyannonseringer. Alle var nok ikke like interessante (joda, The Outer Worlds 2-traileren var artig og tok «sjangeren» på kornet, men var jo også fullstendig unødvendig), men det var generelt mye spennende å se.

Starfield og mer

A Plague Tale: Requiem ser flott ut.
A Plague Tale: Requiem ser flott ut.

Den store snakkisen derfra er kanskje det første «ordentlige» glimtet fra Bethesdas neste storsatsning, Starfield. Jeg hadde forventet å se mer enn det vi fikk, men jeg liker samtidig det lille glimtet utgiveren viste – jeg merker at jeg syntes spillet virker mye mer spennende nå som jeg vet at Bethesda går i en mer realistisk retning enn da jeg mer eller mindre trodde det kom til å bli The Elder Scrolls i verdensrommet. Det har nok mye med smak å gjøre; jeg syntes Battlestar Galactica er uendelig mye mer interessant enn Star Trek, for eksempel. Så det gjør ikke noe hvis spillet hopper bukk over de blå romalvene.

Apropos blå romalver; jeg har ikke vært interessert i et Ubisoft-spill på evigheter, men Avatar ser faktisk ganske stilig ut. Svenske Massive har i alle fall kontroll på grafikkteknologien sin. Det var også det eneste fra Ubisofts konferanse fikk meg til å følge med i særlig grad, TrackManias slitsomme fokus på Stadium-miljøet har gjort at en av mine gamle favorittserier har forsvunnet helt ut i periferien for min del. Skjønt, om dagen hadde hatt flere timer, kunne jeg nok gjerne fordypet meg i Rocksmith.

Men tilbake til Microsoft. Oppfølgeren til A Plague Tale: Innocence var en uforutsett bonus, jeg elsket originalspillet, og gleder meg til mer i samme gate. Atom Heart ser fortsatt dritkult ut, selv om jeg fortsatt frykter at det har det mest i presentasjonen, og at selve spillingen blir litt «meh». STALKER 2 virker forutsigbart, men jeg er alltid klar for mer STALKER. Age of Empires IV så bedre ut denne gangen enn sist vi så det. Og Battlefield 2042 virker faktisk litt småartig. Jeg var ikke så imponert over Redfall, som vel betyr kroken på døra for ordentlige «immersive sims» fra Arkane Austin. Men det var jo heller ikke helt uventet.

Diverse andre greier

Atomic Heart får meg alltid til å måpe, men hvordan blir det å spille?
Atomic Heart får meg alltid til å måpe, men hvordan blir det å spille?

Av de andre showene syntes jeg vel Guerilla Collectives dag 2-show var det artigste; det var mye der som så ganske kult ut, og selv om jeg innser at jeg kanskje er på vei ut av hovedmålgruppen til mange av dagens indie-utviklere syntes jeg det er imponerende hvor solide spillene deres virker. Devolvers show var også underholdende, men selv om jeg hadde et godt inntrykk av spillene deres da jeg så showet husker jeg faktisk ikke noen av dem nå. Elden Ring var det store høydepunktet på Summer Game Fest, og det er vel det eneste av de store spillene fra årets E3 jeg ganske sikkert kommer til å kjøpe på lanseringsdatoen. From Software er fortsatt i storform, virker det som.

Ellers er det jo utrolig hvordan PC Games Show klarer å bomme så totalt år etter år etter år, med tanke på hvor fantastisk mye spennende de egentlig har å ta av. Og Koch Primetime? Hva var poenget med det, egentlig? Den nye utgiverdivisjonen til Koch Media virker spennende, men de burde nok valgt en annen løsning (hvorfor ikke hele Embracer-imperiet, som Koch er en del av, slo seg sammen for et ordentlig show aner jeg ikke). Showet til Embracer-kollegaene i Gearbox gadd jeg ikke å se – det er godt mulig det var noe Homeworld-snadder der, men jeg orket ikke å slite meg gjennom en time med ufordragelig «looter shooter»-vas for det.

Problemet med alle disse pressekonferansene og showene er at det rett og slett har blitt litt mye. Jeg kan nok trekke frem noen titalls individuelle spill jeg av ulike grunner syntes virker veldig spennende, men da må jeg faktisk skrolle gjennom E3 Recap for å finne dem igjen, for flesteparten av dem har jeg «glemt». Den generelle følelsen så langt er uansett rimelig positiv, for på tross av et småirriterende flerspillerfokuis har alle disse dagene med trailere vist at det er mye kult på vei i de neste par årene. Jeg vil igjen trekke frem indie-spillene her, for den generelle produksjonskvaliteten er – i likhet med utviklernes kreativitet – skikkelig høy.

Så … hva med dere? Hva har deres høydepunkter vært, og hva gleder dere dere til å forhåpentligvis høre mer om i dagene som kommer?

6 kommentarer om “Hva tenker dere om E3-sirkuset i år, da?”

 1. Høydepunktet var at de hadde klart å dra opp Japanese Breakfast av hatten til å synge Glider fra Sable-spillet som hun lager musiikken til.

  Når det gjelder spill så var den eneste virkelig interessante traileren Inscryption, fra skaperen av Pony Island.

  Bortsett fra det så var det hyggelig å se annonseringen av Plague Tale 2, og traileren til spillet Replaced hadde NYDELIG pixelgrafikk.Dessuten ble det vist fram mer av Gloomwood, som ser ut som Thief with guns, og da blir man jo interessert. At Psychonauts 2 snart kommer ut var også gledelige nyheter.

  Starfield-traileren fikk meg nesten til å sovne selv om den var ekstremt kort, og PC Gaming Show var kanskje den verste noensinne. Det er ikke rart at konsollfanboys tror at PC Gaming er død om den er alt de får med seg.Som jeg sa i en annen post så lurer jeg på hvordan man blir plukket ut til å være med her. Det må jo være at de betaler seg inn eller noe?

  Svar
 2. Mulig Starfield kan samles på, blir litt spennende å se fremover.
  Noe jeg kan like er Back4Blood, Left4Dead er noe av det mest underholdende jeg har spilt når det kommer til 4vs4 i pvp.
  Eneste løp-og-kjøp blir nok Elden Ring etterhvert, den dagen jeg får kloa i en PS5 vell og merke.. 😅

  Svar
 3. Må legge til at det er fornøyelig at E3 er heldigital så man får det med seg, men fytti for en saus av et hav og komme seg gjennom.. nesten like greit å vente på Recaps som tidligere år 🙈😁

  Svar
 4. Jeg er nok litt for gammel til å bli revet med av hype rundt spill før de er utgitt, men det var definitivt en del spennende som kommer. For min del er det mest gledelige at Hades kommer på Xbox (og ikke minst Gamepass fra dag 1) i august, slik at jeg kan dorme med det i sofaen.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.