Ny bok om klassiske datamaskiner

The Computers That Made Britain er også svært relevant for Norge.

På åttitallet var spillhverdagen her i Norge preget av hjemmedatamaskiner som Commodore 64, Amiga og til og med hakkekyllingen ZX Spectrum. Derfor er det selvsagt en stadig kilde til frustrasjon her på berget at disse plattformene får så lite oppmerksomhet i den internasjonale retrospillkulturen, som i stor grad har klart å overskreve vår egen spillhistorie.

Om du er interessert i historien bak de viktige åttitallsplattformene kan du nå grabbe boka The Computers That Made Britain hos Raspberry Pi Press. Den kan kjøpes i fysisk form, men du kan også laste ned en PDF-versjon og velge om du vil betale noen slanter for den. Boka har 300 sider, og papirutgaven har hardback-cover.

The Computers That Made Britain har selvsagt et britisk perspektiv, men med unntak av at den fokuserer litt mye på plattformer som BBC Micro er maskinene som trekkes frem fortsatt temmelig representative for vår egen dataspillhistorie. Jeg har tatt en kjapp titt, og den virker både velskrevet og informativ. Dette avsnittet, fra delen om Commodore PET, lover godt:

You’re on a TV quiz show. With a million pounds at stake, you have ten seconds to name the ‘father of personal computing’. Who do you reach for? Steve Wozniak? Steve Jobs? Bill Gates? Jack Tramiel? Whoever you decide upon, chances are that you don’t say Chuck Peddle. By the end of the story behind the Commodore PET, you may well change your mind.

3 kommentarer om “Ny bok om klassiske datamaskiner”

  1. Slikt er alltid spennende lesning! Men finnes det noe om den norske historien? Jeg var en kløpper på Tiki-100 og måtte alltid le litt da jeg kom hjem fra skolen til min kjære C64 og kunne spille riktige spill:-)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.