The Little Book of Sound Chips er egentlig ganske stor

Den første i en serie bøker om lydbrikker og musikken de produserte.

Lite vekker like mye nostalgi for gamle spill som spillmusikk, og The Little Book of Sound Chips er en ny serie med bøker som skal feire klassiske lydbrikker. Den første boken er ute nå, og dekker lydbrikker utviklet i årene 1977 til 1981, samt spillene som brukte dem både da og i årene som fulgte.

Totalt er det meningen serien skal ha fire bøker. Den første er på 326 sider, der 80 prosent skal være «interaktive gallerisider», mens de resterende 20 prosentene går i detalj om lydbrikkene. I tillegg er det selvsagt rikelig med fargebilder fra de ulike spillene.

Det interaktive elementet kommer i form av QR-koder som kan scannes for å få YouTube-lenker (som for ordens skyld også er tilgjengelige som tekst) og dermed høre musikken man leser om. Dermed blir bøkene en slags spilleliste for retrospillmusikk. Bøkene skal være tilgjengelige i både PDF-format og på papir (per nå er kun PDF-versjonen av første bok tilgjengelig).

Det er britiske C64Audio som står bak bøkene, og de lover at de skal dekke spill og systemer utviklet i Europa, USA og Japan, med både konsoller, datamaskiner og arkadesystemer. Den første boken inneholder detaljer og musikk fra følgende systemer:

 • Atari VCS
 • Bally Astrocade
 • Odyssey^2
 • Atari HCS (400/800/XL/XE)
 • Intellivision
 • Colecovision
 • Master System
 • VIC-20
 • BBC Micro
 • Aquarius
 • MSX1
 • ORIC
 • Vectrex
 • Amstrad CPC
 • ZX Spectrum 128
 • Tandy 1000
 • Speccy Beepers!

Her er planen for de neste bøkene:

 • Volume 2 (Arcade games from Atari, Sega, Capcom and more, NES and expansions, C64, Amiga, Atari ST, Apple IIGS, MSX2)
 • Volume 3 (SNES, Mega Drive, PC Gaming and more)
 • Volume 4 (including the golden age of arcades with Capcom and Midway, and generation 5 and 6 home consoles such as Saturn, N64, PlayStation, PlayStation 2, Dreamcast, GameCube and Xbox)

 

En kommentar om “The Little Book of Sound Chips er egentlig ganske stor”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.