DRM-trøbbel hindrer Might & Magic X-spillere tilgang

Ubisoft har skrudd av spillets servere.

Nettbasert DRM er bra saker, ikke sant? Overraskende mange utgivere mener i alle fall det, og Ubisoft har lenge vært en av dem. Nå får de som har kjøpt grotteutforskingsrollespillet Might & Magic X – Legacy føle nøyaktig hvor bra nettbasert DRM kan være, for etter at Ubisoft skrudde av en av serverne sine har de ikke lenger hatt tilgang på innhold de har kjøpt.

Et par Ubisoft-representanter?
Et par Ubisoft-representanter?

Spillet prøver nemlig å koble opp til den avskrudde serveren når man er ferdig med den første akten, og når man prøver å aktivere DLC-innhold man har kjøpt. Det er litt forskjellige rapporter om hva som fungerer og ikke, og spillerne har også kommet med diverse tekniske løsninger man kan prøve på (ved å manipulere lagrefiler og slikt) for å gjøre det mulig å spille.

Ubisoft har på sin side sagt (til PC Gamer, ikke kundene på Steam) at de er klar over rapportene og har tatt dem videre. Vi får håpe de planlegger å også fikse problemet. I mellomtiden er det fortsatt mulig å kjøpe både spillet og den ubrukelige utvidelsespakken på Steam. Jeg får vel for sikkerhets skyld anbefale at du ikke kjøper noen av delene.

Might & Magic X var et forsøp på å gjenopplive Might & Magic-serien som et rollespill i klassisk stil. Jeg spilte det i sin tid litt, og syntes det virket ganske solid, men opplevde det også som litt traust, på en måte de beste retroinspirerte rollespillene (som Legend of Grimrock-spillene) ikke er.

Er du desperat etter et nyere Might & Magic-spill, kan du jo prøve Might & Magic: Chess Royale. Fnis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.