Bli med cd SPILL på musejakt i Alley Cat

Alley Cat er ikke verdens mest omtalte spill, men det virker som alle over en viss alder har spilt det.

Nøyaktig hvorfor dette merkverdige lille actioneventyret der du spiller en plageånd av en katt i ei skitten bakgate spredde seg som ild i tørt gress på åttitallets PC-er aner jeg ikke, men det jeg vet er at – som Erik André og Sigve også nevner i ukens cd SPILL – er det overraskende vanskelig å finne noen som var innom PC som spillplattform på åttitallet og samtidig ikke har prøvd det.

Skjønt, okay, det faktum at selveste Big Blue, altså IBM, valgte å gi ut PC-versjonen av spillet har nok noe med saken å gjøre. Det er kanskje også derfor de færreste vet at spillet opprinnelig kom til en helt annen plattform enn PC, nemlig Atari 8-bit.

Hva handler så Alley Cat om, og hvorfor ble det så populært? Det finner du ut her:

PS: Hvis du i likhet med cd SPILL ikke vet hvem John Harris er, bør du lese den fantastiske boken Hackers: Heroes of the Computer Revolution. Bill Williams var også en viktig figur i den tidlige spillhistorien, og én dag skal jeg få satt meg ned med hans magnum opus, Knights of the Crystallion.

Toppbildet er basert på et skjermbilde fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.