Powerslave Exhumed er annonsert

Kultklassikeren fra nittitallet får nyversjon.

Jeg trodde ikke det var mulig å få for mange førstepersons skytespill i nittitallsstil, men etter online-arrangementet Realms Deep må jeg innrømme at jeg rett og slett ble overmett. Et av spillene som ble annonsert var uansett Powerslave Exhumed, en nyversjon av førstepersonsskyteren Powerslave (som også var kjent som Exumed – smart tittel, med andre ord).

Powerslave Exhumed er basert på konsollversjonene av Powerslave, som merkelig nok var svært ulike PC-versjonen. Der sistnevnte var en tradisjonell, lineær affære med en kampanje bestående av en serie med individuelle nivåer, var konsollversjonene langt mer åpne og «Metroidvania»-aktige. Både Saturn og PlayStation-versjonen er inkludert.

Spillet kjører på Nightdive Studios HEX-motor (originalen brukte Build), og skilter med støtte for brede skjermer, moderne kontrollere, og rikelig med antialiasing, teksturfiltrering og alt det der. Men det er altså fortsatt de originale teksturene, figurene og nivåene som brukes. Lanseringen skal finne sted senere i år, på Steam og GOG, og her er en trailer:

Jeg syntes nok utviklerne bør gjøre noe med kontrast og lyssetting i nyutgaven, for om vi ignorerer den lave oppløsningen liker jeg definitivt det visuelle uttrykket i den originale versjonen bedre. Skjønt det kan jo ha noe med innstillingene som ble brukt under opptaket å gjøre.

Ellers kan det jo nevnes at DOS-versjonen er tilgjengelig allerede.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.