Wow! Timothy Leary’s Mind Mirror er ute på Steam

Richard Nixon kalte ham Amerikas farligste mann. På åttitallet lagde han spill for Electronic Arts.

Uventet nyhet: Det uavhengige forlaget Moon Books har relansert Timothy Leary’s Mind Mirror på Steam. Spillet ble utviklet under ledelse av den verdensberømte forfatteren, forskeren og psykologen Timothy Leary, som blant annet var en forekjemper for bruk av psykedeliske stoffer og (mye derfor) en notorisk fengselsfugl – på 60- og 70-tallet ble han arrestert hele 36 ganger.

Shrink-rap. Heh.
Shrink-rap. Heh.

Leary hadde med andre ord ikke akkurat den typiske spillutvikler-bakgrunnen, men han mente tidlig at datamaskiner hadde et stort potensial for å utforske og utvide bevisstheten vår. Tidlig på åttitallet prøvde han å få til et spillprosjekt i samarbeid med teksteventyrlegendene Infocom, men da dette ikke funket startet han sin egen spillutvikler, Futique.

Deres eneste fullførte spill var Timothy Leary’s Mind Mirror, som opprinnelig ble gitt ut av Electronic Arts i 1985. Her er hva Leary selv hadde å si om spillet:

I think of this game as a thought processor, headware for the computer generation. It allows you to interface with virtually any concept of personality, and helps put your thoughts into digital form. Try playing with your friends or loved ones. Gather around the firelight of the computer, and the chances are that you’ll learn more about them in 5 minutes than you ever thought would be possible in a lifetime.

Mind Mirror er et tekstbasert spill som byr på en samling øvelser, leksjoner og «eventyrspill» – det har elementer som kan minne litt om Activisions livssimulator Alter Ego, og er generelt en ganske snodig affære. Det ble heller ikke noen salgssuksess, skjønt nå har du altså sjansen til å teste det selv.

Bildet i toppen er fra Mobygames.

En kommentar om “Wow! Timothy Leary’s Mind Mirror er ute på Steam”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.