Frister det med et parti sjakk?

Månedens relanseringer fra Ziggurat Interactive er alle digitale brettspill.

Det er den første fredagen i en ny måned, og det betyr at Ziggurat Interactive har funnet frem noen nye gamle spill fra arkivene sine. Og som vanlig er det snakk om noen rimelig obskure spill. Det de alle har til felles denne gangen sjakk.

Grandmaster Chess.
Grandmaster Chess.

På Steam har Ziggurat relansert to spill, Grandmaster Chess og Theatre of War. På GOG har de disse spillene, pluss King’s Table: The Legend of Ragnarok, som kom på Steam for en stund siden.

Grandmaster Chess (Steam, GOG) er akkurat det du tror; et sjakkspill. Det har en rekke ulike grafiske fremstillinger av spillbrettet, en læringsmodus og ulike vanskelighetsgrader. Det er nok først og fremst de med nostalgiske følelser for originalen som er i målgruppen for denne relanseringen, for det er kanskje ikke helt lett å se for seg å droppe Fritz Chess eller Chess.com for Grandmaster Chess.

Theatre of War.
Theatre of War.

Theatre of War (Steam, GOG) er sjakkinspirert, men ser veldig, veldig merkelig ut. Spillet foregår nemlig i sanntid, der brikkene har langt flere egenskaper enn i inspirasjonskilden, og mulighet for både nærkamp og avstandsbasert kamp. Hvis du har spilt dette spillet hadde det vært kult om du sa noen ord om det i kommentarfeltet, for dette ser rart ut.

King’s Table: The Legend of Ragnarok (Steam, GOG) er ikke basert på vanlig sjakk, men vikingsjakk – eller Hnefatafl. Det skilter blant annet med ganske lekker pikselgrafikk der brikkene slåss i Battle Chess-stil, og har også en slags kampanje der man må overvinne de norrøne gudene. Igjen finnes det jo solide, moderne varianter, skjønt de er litt mindre fantasifulle enn dette.

Trailere:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.