Square Enix bringer Game Boy-klassikere til PC

Collection of SaGa Final Fantasy Legend inkluderer tre populære retrospill.

Makai Toushi SaGa, som ble sluppet i USA som Final Fantasy Legend, ble med sin lansering i 1989 det første rollespillet på Nintendos håndholdte Game Boy-system. Det ble ikke det siste, siden det solgte godt over én million kopier, og dermed beviste at folk ville spille rollespill på farten også. Faktisk var det dette spillet som ble Squares første millionselger noensinne.

Selve spillet er et tradisjonelt JRPG-spill med omgivelser fulle av fiender som må kverkes (i turbasert kamp) for erfaringspoeng. Det fikk også to oppfølgere for samme plattform.

Det tviler jeg på.
Det tviler jeg på.

Ny samlepakke

Square Enix har nå samlet de tre Game Boy-spillene i en pakke som heter Collection of SaGa Final Fantasy Legend. Den er allerede ute på Switch, der mottakelsen har vært litt variert (ikke alle spillene i samlingen ser ut til å ha tålt aldringen like godt), men kommer nå også til PC og mobile plattformer.

Som på Switch har pakken de originale spillene (riktignok med «flere endringer for å imøtekomme dagens kulturelle og samfunnsmessige normer,» hva enn det betyr), og hvis man har dårlig tid kan man spille dem i høyhastighetsmodus der bevegelser og tekstbokser går raskere. Flere visningsmoduser støttes også, og man kan spille på japansk og engelsk.

Lanseringsdatoen er satt til 21. oktober, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.