Bli ubåtkaptein i Das Boot

Eller fly dobbeltdekker i Blue Max – begge spillene er relansert på GOG og Steam.

Denne månedens Retro First Friday-titler fra Ziggurat Interactive er begge simulatorer, og kommer opprinnelig fra utgiver Three-Sixty Pacific og utviklerstudioet Artech.

Das Boot.
Das Boot.

Ubåtkaptein under andre verdenskrig

Das Boot (Steam, GOG) er et ubåtspill. Du skjønner nok hva inspirasjonskilden er, men jeg tror ikke det er et offisielt produkt (filmen var noen år da spillet kom i 1990, og boken er jo enda eldre). Du får uansett rollen som tysk ubåtkaptein under andre verdenskrig, og må prøve å skape så mye trøbbel for de allierte som mulig.

Spillet har en rekke forskjellige oppdrag, og finner blant annet sted utenfor vår egen kystlinje. Du får stor frihet, og må blant annet prøve å knekke de alliertes koder for å finne ut hvor skipene og flyene deres befinner seg.

blue max
Blue Max.

Så til første verdenskrig

Blue Max: Aces of the Great War (Steam, GOG) tar oss tilbake til første verdenskrig, der vi får fly åtte ulike dobbeltdekkere og drive både luftkamp og rekognosering. Spillet har også en egen turbasert strategimodus, som egentlig ser ganske interessant ut.

Hvor godt disse spillene har tålt tidens tann aner jeg ikke, men som vanlig er det jo alltid godt å se mer obskure spill bli tilgjengelige igjen. Her er et par trailere:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.