I Zombie Nation spiller du et svevende hode

Det sideskrollende skytespillet fra 1990 er ute på Steam og Switch.

Jeg skal innrømme at jeg aldri har hørt om verken Abarenbo Tengu eller den amerikanske versjonen, Zombie Nation. Derfor var jeg ikke helt forberedt på hva som skulle møte meg da jeg sjekket traileren til spillenes nylanserte Steam/Switch-utgivelse.

Ok, dette er vel selvforklarende.
Ok, dette er vel selvforklarende.

I dette spillet får du nemlig rollen som det gigantiske, svevende hodet til en samurai, som må redde verden fra onde romvesener som bruker et strålevåpen til å forvandle jordens beboere til zombier. Det ser … litt merkelig ut.

To spill i en pakke

Den nye utgaven inkluderer altså begge versjonene, som igjen kan spilles i to ulike moduser. Du kan velge om du vil spille dem slik de originalt var ment å spilles, eller om du vil utnytte deg av moderne hjelpemidler som muligheten til å hurtiglagre eller spole tilbake om ting ikke går helt som de skal.

Det er City Connection som står for relanseringen. De har hentet frem igjen en god del obskure, japanske skytespill i de siste årene, og generelt gjort en god jobb med det. Her er uansett traileren:

(jeg har forøvrig hørt om musikeren Zombie Nation, og bruker anledningen til å lenke til denne artikkelen om Commodore 64-røttene til smått legendariske Kernkraft 400)

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.