Cotton Reboot! har blitt sluppet på PC

Nyversjonen av kultklassikeren Cotton er nå tilgjengelig på datamaskinen.

Cotton: Fantastic Night Dreams er et sideskrollende skytespill som opprinnelig dukket opp i arkadeformat i 1991, og siden kom til plattformer som Turbografx-16 og Sharp X68000. Spillet byr på fargerik action der vi får følge den unge heksa Cotton, som flyr på sopelime og kverker søte monstre. Det regnes som en kultklassiker.

Uansett hva annet du kan si om Spillhistorie.no: Vi gruser resten av den norske spillpressen på dekning av sideskrollende skytespill.
Uansett hva annet du kan si om Spillhistorie.no: Vi gruser resten av den norske spillpressen på dekning av sideskrollende skytespill.

Nyversjon for flere plattformer

Tidligere i år dukket en nyversjon opp for PlayStation 4 og Switch. Kim Kløvsgåd tok en titt på spillet da, og var svært fornøyd. Nå har Cotton Reboot! blitt lansert på PC (Steam), og dermed er det blitt enda mer tilgjengelig.

Spillet byr på tre ulike spilltyper, nemlig en der du kan spille som om du satt med originalversjonen på en Sharp X68000, en som har blitt modernisert med ny grafikk og 16:9-støtte, og en der du må kjempe om toppscore i «time attack»-modus.

Det ser ikke ut som PC-versjonen har fått noe særlig ekstra kjærlighet – det er vel lov å si at mange japanske utviklere fortsatt har litt å gå på hva PC-versjoner angår – men spillet i seg selv er det samme som på konsoll. Trailer:

PS: Kim Kløvsgård tester for tiden to nye Cotton-utgivelser, og vi håper å ha en artikkel klar neste uke!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.