Switch får en samling tidlige arkadespill fra Taito

Ti spill, inkludert Qix, Elevator Action og Chack’n Pop. Pluss: Nytt Arkanoid-spill på vei.

Japanske Taito var en av de store aktørene innen arkadespillmarkedet på sytti- og åttitallet, med klassikere som Space Invaders, Arkanoid, Operation Wolf og Bubble Bobble. Flere av seriene deres har fått nytt liv i de senere årene, og vi har også sett en god del relanseringer. Nå kommer en samling med tidlige Taito-spill til Switch.

Taito Milestones har ikke selskapets mest kjente spill, men jeg tipper at mange av dere som leser dette nettstedet regelmessig har hørt om en del av de inkluderte titlene likevel. Her er en liste over ni av spillene – det siste er visst fortsatt hemmelig:

  • Qix (1981)
  • Alpine Ski (1982)
  • Front Line (1982)
  • Wild Western (1982)
  • Chack’n Pop (1983)
  • Elevator Action (1983)
  • The Fairyland Story (1985)
  • Halley’s Comet (1986)
  • The Ninjawarriors (1987)

Oppdatering: Det siste spillet er nå annonsert, og er Space Seeker fra 1981.

Jeg tror de mest kjente spillene her er det abstrakte actionspillet Qix og skytespillet Elevator Action, men Bubble Bobble-forgjengeren Chack’n Pop er selvsagt også interessant. Skjønt det er unektelig en litt eklektisk samling spill, det her. Uansett, pakken skal snart slippes i fysisk form (med samlerutgave fra Strictly Limited Games) og via nedlasting.

Nytt Arkanoid-spill på vei

Mens vi snakker om Taito kan det være på sin plass å nevne at den franske utgiveren Mïcroids har kunngjort et nytt spill i den klassiske Arkanoid-serien. Spillet heter Arkanoid – Eternal Battle, og skal lanseres neste år. Jeg kan ikke se noen informasjon om hvilke plattformer som får spillet.

Vi loves en modernisert versjon av klassikeren, med enspiller og flerspiller, og pressemeldingen forteller at klassiske spillelementer skal kombineres med nye effekter, bonuser og funksjonalitet. Det er Pastagames som står bak utviklingen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.