cd SPILL mimrer om nydelige Rayman

Hva er dine beste minner fra dette plattformspillet?

Rayman-serien har gledet flere generasjoner med spillere siden det første spillet debuterte på Atari Jaguar i 1995 (spillet skulle egentlig være eksklusivt for den konsollen, men underveis fant Ubisoft ut at de ville lage en PlayStation-versjon også, og denne ble sluppet like over én uke etter Jaguar-utgaven, samtidig med at PlayStation fikk sin Nord-Amerikanske lansering).

Det ser fortsatt nydelig ut.
Det ser fortsatt nydelig ut.

Lekkert 2D-plattformspill

I ukens episode av cd SPILL er det selvsagt PC-versjonen fra 1996 som diskuteres. I likhet med konsollbrødrene byr den på et fargerikt 2D-plattformspill av den gamle, gode skolen, med det som skulle bli en av spillhistoriens mest gjenkjennelige figurer i hovedrollen.

PC-versjonen ble en stor suksess, og året etter kom Rayman Gold, som hadde både ekstra brett og utvidet funksjonalitet, inkludert et skaperverktøy.

For å diskutere denne Ubisoft-klassikeren har Erik André og Sigve fått med seg Aleks Gisvold, en kar dere har hørt i flere tidligere episoder også. De tar som vanlig for seg både selve spillet og sine egne minner, og det er bare å benke seg foran peisen med en kopp rykende varm gløgg (eller eventuelt bare pakke deg inn i tre-fire tepper, slik jeg har gjort) for en drøy time med herlig nostalgi.

Her er episoden:

Bildene er hentet fra Mobygames.

2 kommentarer om “cd SPILL mimrer om nydelige Rayman”

  1. Problemet med Rayman er at det er så solid og sjelfullt at de fleste andre plattformspill blekner i forhold. Etter å ha spilt gjennom Rayman-spillene på PC, får jeg et «plattformervakuum» fordi jeg ikke finner noe som kan måle seg. Får uansett glede meg til å spille gjennom på nytt igjen et tiår senere.
    Rayman 1, Rayman: Origins og Rayman: Legends må være de mest velpolerte og best balanserte plattformspillene jeg har spilt gjennom. Origins og særlig Legends spilles best som en ren offline-plattformer uten alle de barnslige og forstyrrende tilleggene/utvidelsene.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.