Vil Sony bringe Psygnosis tilbake?

Konsollgiganten har varemerkeregistrert Psygnosis-logoen.

Psygnosis var et kjent navn på åtti- og nittitallet, og enten barndommen din involverte plattformer som Commodore 64 og Amiga eller PlayStation og Pentium-PC-er, er sjansene store for at du har spilt noen av spillene deres. Shadow of the Beast, Lemmings, Destruction Derby, Colony Wars, Wipeout og Discworld er noen eksempler.

Den klassiske logoen, her fra Lemmings. Det er bare «ugleansiktet» nede til høyre som er med i den nyere logoen.
Den klassiske logoen, her fra Lemmings. Det er bare «ugleansiktet» nede til høyre som er med i den nyere logoen.

Den britiske spillutgiveren ble kjøpt av Sony i 1993, og mens de fortsatte å utvikle og gi ut spill for ulike plattformer i flere år etter oppkjøpet, ble de etter hvert en mer integrert del av Sony, og ble omdøpt til Studio Liverpool i 1999. Fra da av utviklet de spill eksklusivt for PlayStation, og var blant annet hovedansvarlige for Wipeout-serien. I 2012 besluttet Sony å legge ned studioet.

Nytt liv?

Nå kan Psygnosis være på vei tilbake, i en eller annen form. Sony har nemlig registrert og fornyet den kjente Psynosis-logoen som et varemerke i USA. Dette kommer etter at de kjøpte britiske FireSprite , en utvikler dannet av veteraner fra Psygnosis og Studio Liverpool. FireSprite jobber med Horizon Call of the Mountain for PSVR2, og etter sigende også med noe i Twisted Metal-serien.

At Sony fornyer varemerket trenger selvsagt ikke å bety noe som helst, skjønt FireSprite-oppkjøpet gjør det jo et par hakk mer interessant enn det ellers ville vært. Det hadde i alle fall vært moro om klassiske Psygnosis-serier som Lemmings fikk nytt liv på ett eller annet vis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.