Nå skal dataspillene inn på Nasjonalmuseet

Blir en del av en større utstilling med fokus på skjermtid.

Til sommeren åpnes en ny utstilling på Nasjonalmuseet. Den heter Skjermtid, og tar for seg design for skjerm. Her er alt fra TV-vignetter til nettsider inkludert, og dataspill får et eget segment. Under presentasjonen vil de besøkende blant annet få se hvordan spillene har utviklet seg gjennom tidene, med et fokus på norske spill.

Vil løfte spillene frem

Mørkredd.
Mørkredd.

Du kan høre ekstern kurator Martin Lundell fortelle om utstillingen i dette opptaket av Studio 2 på NRK P2 fra tidligere i dag, der han blant annet sier at han håper utstillingen kan være med å gi dataspill mer anerkjennelse som kunst- og kulturuttrykk:

– Jeg håper at vi kan være med å løfte dataspill frem som det kunst- og kulturuttrykket det er, og gi det en plass i designhistorien og kanskje også en bredere kulturhistorie, sier han i intervjuet.

Et av spillene som trekkes frem er Mørkredd fra Hyper Games, der lys og skygge spiller en stor rolle. Spillet har fått mye internasjonal ros for presentasjonen. Et annet, og langt eldre, spill du får høre om er Nim for NUSSE. Det kan du lese mer om i en stor artikkel her på nettstedet.

Skjermtid åpnes sammen med resten av museet, den 11. juni.

Jeg har selv fått mulighet til å hjelpe Nasjonalmuseet med denne utstillingen, blant annet ved å ordne opptak av eldre spill (så hvis IK Start ender opp med å være litt overrepresentert i fotballspillenes historie, er det min skyld).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.