Her er lanseringstraileren til Elden Ring

Noen som gleder seg?

Jeg tror vi skal helt tilbake til lanseringen av Cyberpunk 2077 før vi finner et spill som har fått like mye oppmerksomhet rundt lanseringen som Elden Ring, det neste actioneventyret fra Dark Souls-skaperne From Software. Denne gangen prøver de seg på en åpen verden og nye spillmuligheter, men grunnstammen ser ut til å ligne veldig på det vi har sett tidligere.

Not so fun fact: Dette er faktisk jenta fra The Ring, bare at hun skjuler håret med hetten.
Not so fun fact: Dette er faktisk jenta fra The Ring, bare at hun skjuler håret med hetten.

Dermed kan vi etter alt å dømme se frem til rikelig med beinhard-men-rettferdig kamp, og den solide følelsen av progresjon som preger Dark Souls-spillene. Elden Ring skal være mer tilgjengelig enn tidligere spill i samme klasse, men det blir nok fortsatt en ordentlig utfordring.

Blir spennende å følge med

Det er lett å bli kynisk foran en såpass stor lansering, og vi skal jo huske på hva som skjedde med Cyberpunk 2077 (selv om det etter min mening var langt fra så dårlig ved lansering som mange ville ha det til). Men jeg syntes også det er viktig å feire at dette er et ordentlig storbudsjettsspill åpenbart laget av og for folk som elsker dataspill.

Uansett, om du mot formodning ikke skulle ha fått det med deg, slippes spillet for PlayStation, Xbox og PC på fredag. Du kan se den ferske lanseringstraileren på YouTube (den er aldersbegrenset, så du må være logget inn).

5 kommentarer om “Her er lanseringstraileren til Elden Ring”

 1. Er det så hypet da? Er vel mest den religiøse fanbasen som er i fistel, men det er de jo alltid når det gjelder From Software-spill. Ser at Cyberpunk 2077 hadde 10 ganger så mange spillere på det meste som Dark Souls 3 på Steam, og Cyberpunk 2077 hadde jo mye fokus på GOG også.

  Vil si det har vært mer mas rundt det nye Horizon-spillet, siden det er mer for mannen i gata, og eksklusivt til Playstation.

  Får håpe spillet blir bra. Har ikke vært sånn kjempefan av Dark Souls-spillene pga sjokkerende mus/tastaturkontroller, og helt håpløse historier/karakterer, men tenkte å gi dette en sjanse. Å lese anmeldelsene til menigheten er det i alle fall ikke noe poeng i å gjøre, uansett om det er tidenes beste spill eller ikke.

  Svar
  • Mitt inntrykk er vel at Elden Ring er for Dark Souls det Cyberpunk var for The Witcher 3, sånn med tanke på hype i forhold til studioets tidligere spill.

   Svar
   • Å ja, sånn ja. Ja, det er jeg enig i! Blir spennende å se hvordan spillet er. Åpen verden kan jo faktisk være en fordel i et «Dark Souls»-spill.

    Svar
 2. Hm, hadde forventet meg litt mer både på grafikksiden og animasjonssiden. Det føltes i grunn ut som jeg startet en mod til Dark Souls III, i motsetning til Sekiro. Dette er rett og slett DS3 i åpen verden, med ny historie, nye navn og ikoner på objekter. Alt av konsepter er dønn likt.

  Er også rett og slett skuffet over at de ikke har kommet lenger med grafikken på disse årene. Jeg har et RTX 3090, så kjører alt på maks. Føles likevel ut som et vanlig PS4-spill.

  Det sagt, det er DS3 i åpen verden, med ny historie. Likte man DS3 (og det gjorde jeg jo), så liker man Elden Ring (og det gjør jeg jo). Men alle 10-erne som dukker opp, vel. De likte nok DS3 de óg.

  Svar
  • Dette er jeg helt enig. Elden Ring er DS i åpen verden. Like kjedelig historie, like kjedelige karakterer, like dårlig skrevet, og like dårlig stemmeskuespill. Må innrømme jeg ikke helt skjønner at dette «rulle rundt som en idot»-gameplayet skal være det ultimate i kampsystemer heller.

   Kult monsterdesign da, og mus og tastatur fungerer faktisk fint her, selv om alt av UI viser konsollknappene, og det er unødvendig plundrete å bruke items og skifte våpen og spells, men det er jo like dust med en håndkontroller, så okay.

   Morsomt spill da, og det er for meg bedre enn Dark Souls siden man kan få litt variasjon ved å gå hvor som helst. Men det er ikke noe mer enn et 7/10-spill for meg. Skal man ha et kult og utfordrende kampsystem i år, så er Sifu fremdeles milevis bedre.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.