PlatinumGames har sluppet Sol Cresta

Oppfølgeren til Terra Cresta og Moon Cresta leverer skrollende skyting i klassisk stil.

En kan sikkert si mye rart om Bayonetta-utvikleren PlatinumGames, men de kan i alle fall ikke anklages for å være forutsigbare. For selv om studioet har rikelig med storspill på gang, har de også valgt å lage et spill for de virkelig spesielt interesserte.

Vi liker fortsatt slike spill.
Vi liker fortsatt slike spill.

SHMUP ala 2022

Sol Cresta er nemlig et skrollende skytespill i klassisk stil, av den typen vi koste oss med på Commodore 64, i arkadehallene og på klassiske 16-bits-konsoller. Det er en oppfølger til Terra Cresta og Moon Cresta, som begge var ganske populære på åttitallet, både i Japan og Europa, og spillet er en del av en serie utvikleren kaller Neo-Classic Arcade.

I Sol Cresta får vi servert vertikalskrollende brett i lange baner, med massevis av fiender og «bosser». Spillet skilter med musikk laget av Yuzo Koshiro, en rekke ulike moduser og et system som lar deg skreddersy romskipet ditt slik at du kan takle fiendene på den måten du foretrekker selv.

Sol Cresta er lansert ute på PlayStation 4, Switch og Steam. Du finner mer informasjon på det offisielle nettstedet. Her er en trailer:

 

En kommentar om “PlatinumGames har sluppet Sol Cresta”

  1. Spennende. C64-versjonen av Terra Cresta er et spill jeg ofte startet utelukkende for musikkens del. Synd at jeg aldri kommer særlig langt i slike spill :)

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.