Inntrykk: Moto Roader MC

Et artig lite spill fra japanske PC-Engine CD har endelig fått en nylansering over hele verden. Klar. Ferdig. Gå!

Moto Roader MC kom aller først ut til PC-Engine CD i 1992, og kun i Japan. Selv om vesten fikk egen variant av samme konsoll under navnet TurboGrafx-16, så det aldri dagens lys her.

Spillet skulle få en liten relansering under Nintendo WiiU sin Virtual Console, men da også kun til den japanske filialen. Tretti år etter originalutgivelsen kan vi endelig nyte denne tittelen i vår del av verden, og vi har fått en anmelderkode til Xbox Series X-utgivelsen.

Moto Roader MC.
Moto Roader MC.

Fugleperspektiv-racing

Moto Roader MC er et bilspill der du ser banene fra fugleperspektiv. Det kan nok fort minne litt om Rock’n Roll Racing og Micro Machines som ble utgitt samme æra. Selv om skjermen ikke beveger på seg mens du kjører, leverer det samme type racing som de nevnte titlene.

Styringen av selve kjøretøyet er av typen tanks, og det kan være litt knot å bli vant til, men etter noen runder sitter det greit i fingrene. Våpen har man tilgjengelig helt fra starten, og de har uendelig med ammunisjon. Du tar ikke skade ved å bli skutt på, eller skader noen ved å treffe dem. I stedet sakker du ned farten på den du treffer, eller får dem til å fyke ut av banen. Treffer du veggen flyr du fort litt frem og tilbake, litt som en kule i et flipperspill.

Man kan spille alene mot computeren, eller med opptil fem venner på besøk. Det skal sies at computeren kan være ekstremt vanskelig å hanskes med, da den ikke gjør like mange feiltrinn underveis som du garantert kommer til å gjøre. Det passer nok uten tvil best å spille mot bekjente.

Kronglete baner.
Kronglete baner.

Spillet byr på 25 baner gjennom forskjellige turneringer, og alle har temmelig unikt design. Det føles aldri som at man kjører samme bane om igjen. Noen baner er vanskeligere enn andre med tanke på utformingen. Det er nok av hinder underveis du må se opp for, og en og annen snarvei som må times veldig presist for å klare.

En liten ekstra modus som følger med, er «Omaki Mode». Kort fortalt er det to spillere mot hverandre på en «fotballbane». Målet er, vel, å få ballen i mål. Her er det kun mulig å spille mot en annen person, da bilfotballen er helt uten computer å kjempe mot.

Nyhetene i 2022-versjonen

Som en slags standard for nyutgivelser av gamle spill, følger utvikleren Ratalaika Games på med visuelle filter som vi har sett tidligere. Alt fra de sorte linjene man kjenner fra gamle kasse-TV-er, til avrundede hjørner for å få det til å føle veldig autentisk. For oss som setter pris på den gamle «looken» passer dette bra.

Denne gangen har utvikleren også introdusert en vidskjerm-modus som ikke bare strekker ut bildet, men gjør det ordentlig. Naturligvis kan du også spille i standard skjermformat fra den tiden. Noe som skiller seg litt ut denne gangen er et 1:1 filter, altså opprinnelig skjermstørrelse på 320×224 pikler. På et 4K-TV blir det omtrent som å se på en fyrstikkeske.

Bilfotball er ikke noen ny idé.
Bilfotball er ikke noen ny idé.

Helt til slutt

Det eneste som trekker ned er at du kan ikke spille over nett mot andre, hverken fra vennelisten eller via «matchmaking». Akkurat det er en tapt mulighet for å kunne gjort spillet mer tilgjengelig for å spille sammen.

Er det verdt et kjøp? Absolutt. Personlig liker jeg at spillet er såpass minimalistisk og enkelt. Det er lett å komme i gang, selv om det er litt utfordrene til å begynne med. Og like lett å starte opp igjen etter en økt.

Har du ikke anledning til å ta en lengre spilløkt, og du liker enkel moro passer det godt.

Det skal sies at det er aller mest moro hvis man har noen bekjente å spille mot.

Moto Roader MC er ute på PlayStation, Xbox og Nintendo Switch. Vi har fått tilgang på anmelderkode via utgiverens PR-apparat.

Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.