Sierra-gründerne gjenskaper det originale eventyrspillet

Colossal Cave 3D Adventure skal lanseres for VR i sommer.

Ken og Roberta Williams lager spill igjen, og nå har paret som grunnla legendariske Sierra On-Line på slutten av syttitallet avslørt hva deres nye spillprosjekt er. Det heter Colossal Cave 3D Adventure, og er rett og slett en VR-versjon av det originale teksteventyret, Colossal Cave Adventure.

Skjermbilde fra spillet.
Skjermbilde fra spillet.

Alt startet her

Grunnen til at de valgte nettopp dette prosjektet er at det var Adventure som i sin tid  inspirerte paret til å lage sine egne spill. Ken Williams hadde fått hjem en teletype-terminal koblet opp mot en stormaskin, og fant ut at Adventure lå på denne maskinen. Roberta ble umiddelbart hektet, og brukte flere uker på å fullføre eventyret. Samtidig kom hun opp med ideen til det som skulle bli hennes første spill, Mystery House.

Nøyaktig hvordan teksteventyret skal overføres til VR vet vi ikke, men spillet skal by på førstepersons utforsking av «over 143» hulemiljøer, der man blant annet treffer et troll, en bjørn, en slange, en pirat og syv dverger. Målet er å finne alle skattene gjemt i hulen, noe som selvsagt involverer å løse en del gåter.

Colossal Cave 3D Adventure skal etter planen slippes i sommer, og kommer til PC og Mac, samt Quest 2. Her er det offisielle nettstedet.

Oppdatering: Det er nå klart at det også kommer en versjon for normale skjermer. Her er en trailer:

5 kommentarer om “Sierra-gründerne gjenskaper det originale eventyrspillet”

 1. Hæ? Hvorfor? Hvem i granskauen kommer til å kjøpe dette? Det er vel knapt nok noen som hadde kjøpt det om det var Colossal Cave i 3D, men her skal det jaggu være VR også. Må være noe av det dummeste jeg hørt. Håper de ikke har satset huset på dette spillet.

  Svar
  • Hehe ja, og det er.. 20 år (?) siden de har laget noe spillrelatert?
   Virker litt patetisk, men for all del. La de holde på :)

   Svar
  • Jeg skal vente med å dømme spillet til det er ute, men jeg syntes jo også det virker som et veldig merkelig konsept.

   Nå har jo både Ken og Roberta Williams vært veldig åpne på at de spilte veldig lite spill selv, noe jeg også tror er en stor grunn til at det er så mye spillerfientlig design i for eksempel King’s Quest-spillene. Jeg vet ikke om de har begynt å spille mer som pensjonister, men jeg mistenker jo at ingen av dem egentlig har snøring på spill anno 2022. For alt jeg vet var Colossal Cave Adventure det siste spillet de faktisk spilte ordentlig.

   Uansett artig opplegg, da. En av de kule tingene med Sierra var jo nettopp at så mange av spillene deres var veldig annerledes det andre utgivere ga ut. Så om ikke annet kommer resultatet helt sikkert til å bli interessant å diskutere. :)

   Svar
  • Ser det skal komme uten VR også. Har kommet en teaser trailer nå. Grafikken ser omtrent ut som King’s Quest 8, men hadde ikke regna med så mye mer.

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.