Ron Gilbert med nytt Monkey Island-spill

Vi trodde det var en aprilspøk, men Return to Monkey Island er faktisk virkelig.

Den første april annonserte Monkey Island-skaperen Ron Gilbert at han jobbet med et nytt Monkey Island-spill. «Ha, ha,» tenkte vi, men nå viser det seg at spillet ikke er noen aprilspøk i det hele tatt. Return to Monkey Island har nemlig nå blitt offisielt kunngjort av alles favorittindieutgiver Devolver Digital.

Lite informasjon

Vi vet så godt som ingenting om selve spillet enda, skjønt teaser-videoen i bunnen av skjermen gir et lite innblikk i hva vi kan forvente. I tillegg ser vi at bakgrunnsbildet på det offisielle nettstedet viser Melee Island, som var øya The Secret of Monkey Island startet på.

Det er også klart at Ron Gilbert samarbeider med LucasArts-veteran Dave Grossman (Day of the Tentacle) om å skrive spillet, og at det er hans Terrible Toybox-studio (Thimbleweed Park) som står for selve utviklingen. Dominic Armato gjentar rollen som Guybrush Threepwood.

Twitter har Gilbert skal fortalt at han har jobbet med spillet (i all hemmelighet) i to år allerede. Det skal slippes i løpet av året. Her er traileren:

Ron Gilbert forlot LucasArts etter lanseringen av Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, og har flere ganger sagt at hans visjon for serien var ulik den LucasArts gikk for da de fortsatte uten ham. Return to Monkey Island blir derfor en direkte oppfølger til Monkey Island 2.

Traileren har riktignok med den beste figuren fra Curse of Monkey Island, hodeskallen Murray, men du ser jo hva som skjer med ham…

Les vårt tilbakeblikk på The Secret of Monkey Island!

Oppdatering: Gilbert har sagt på Twitter at The Curse of Monkey Island (Monkey Island 3) fortsatt vil være en del av Monkey Island-universet, og at Murray kommer til å være med i Return to Monkey Island.

En kommentar om “Ron Gilbert med nytt Monkey Island-spill”

  1. Å si at undertegnede gleder seg en er «liten» underdrivelse! Tror det eneste som kunne gledet meg mer hadde vært Gabriel Knight 4. Fallhøyden er enorm da, men jeg er utrolig glad for at Grossmann er ombord.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.