Dra på skurkejakt i Final Fight

Podcasten Spæll tar oss med tilbake til Metro City, der gjengene herjer i gatene.

På åttitallet var gjengrelatert vold et av favorittemaene for spillutviklere, noe som resulterte i flere hardbarkede klassikere. En av disse var Final Fight fra Capcom, et spill som var med å definere det sideskrollende slossespillet som sjanger.

Elvis lever (enn så lenge). Bilde: Mobygames.
Elvis lever (enn så lenge). Bilde: Mobygames.

På tide å banke skurker igjen

I ukens episode av podcasten Spæll har Adrian og Håkon fått med seg Jostein Hakestad fra Rad Crew-imperiet for å ta en nærmere titt på dette hardslående arkadespillet. De fokuserer på nettopp arkadeversjonen, men snakker også litt om senere utgivelser i serien.

Du skal slippe å putte penger på automaten, for Spæll tar deg helt gratis tilbake til Metro City der Mad Gear Gang venter på å få bank.

«Play»-knappen må du imidlertid aktivere selv:

Følg gjerne Spæll på Facebook eller Twitter.

Vi har ikke noe tilbakeblikk på Final Fight her på nettstedet, men for mange er nok denne serien tett knyttet til Sega-serien Streets of Rage, og vi har en stor artikkel om det første spillet i den serien.

Skjermbildet i artikkelen er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.