SSI-klassiker har sneket seg ut på GOG

Strategispillet People’s General er ute sammen med fire gamle MicroProse-spill.

GOG har nylig sagt at de skal bli flinkere til å lansere og fremheve klassiske spill på tjenesten. I den siste tiden har de hatt et eget «good old games»-salg, og i går dumpet de ut fem «nye» utgivelser som en (rimelig anonym) del av dette salget. Heldigvis har vi falkeblikk, og fikk med oss slippet.

Crusade in Europe.
Dette er for ordens skyld Crusade in Europe, ikke People’s General.

Strategispill og flysimulatorer

De nye spillene er alle i stragegi- og simulatorsjangerne, og fire av dem er allerede ute på Steam. Det femte er imidlertid nytt: SSI-klassikeren People’s General, et spill i samme «serie» som Panzer General, Pacific General og Fantasy General. Spillet leverer turbasert strategi satt til en alternativ tidslinje der et kommunistisk Kina prøver å grabbe til seg land på naboenes bekostning.

Som resten av spillene i serien byr det på rikelig med detaljer, men er samtidig ikke noen strategikoloss som er umulig for vanlige folk å forstå seg på.

Resten av spillene er alle fra MicroProse, skjønt det er Atari som har rettighetene i dag. Her finner vi Sid Meiers første flysimulator, Solo Flight, sammen med de nyere simulatorene Harrier Jump Jet og Dogfight: 80 Years of Aerial Warfare. Strategispillet Crusade in Europe, også det designet av Sid Meier, får æren av å avslutte denne runden med relanseringer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.