TheA500 Mini har fått ADF-støtte

Nå kan du laste inn spill via diskfiler i stedet for bare WHDLoad.

Mini-Amigaen TheA500 Mini har vært i salg en stund, og selv om inntrykkene generelt er positive har den også noen svakheter. Heldigvis er den ikke et lukket system, og kan derfor oppdateres via USB-minnepenn. Nå har det kommet en ny oppdatering, som har fikset et av mine største ankepunkt mot maskinen.

Begrenset kompatibilitet

Nå kan du spille dette spillet på TheA500 Mini.
Nå kan du spille dette spillet på TheA500 Mini.

Ved lansering kunne den nemlig kun spille spill satt opp til å fungere på WHDLoad-systemet. Det vil i praksis si at de har blitt modifisert til å kjøre fra harddisk, og har gjerne også andre forbedringer. WHDLoad er glimrende saker, men problemet er at selv om de fleste kjente, kommersielle Amiga-spillene har WHDLoad-versjoner finnes det mange spill uten.

Takket være siste oppdatering kan man nå også spille disse spillene, samt andre ting som kjører fra disketter (nå kan du for eksempel starte ditt eget Coverdisken-prosjekt). Det er ikke like rett-frem å bruke ADF-filer som WHDLoad-filer, blant annet siden det gjerne blir litt mer kompatibilitetskrongling, så du må lese instruksjonene før du går igang.

Oppdateringen fikser også andre ting, slik som at nå kan bytte kontrollere under spillingen. Det skal være rett-frem å installere den.

Jeg hadde egentlig tenkt å lage en større artikkel om TheA500 Mini, men tiden har som så ofte før løpt fra meg. Hva tenker dere om systemet?

En kommentar om “TheA500 Mini har fått ADF-støtte”

  1. Jeg elsker Amiga. Denne er veldig kul. Må jo ha den… Men, jeg har alle mulighetene som denne gir meg (pluss en del flere) i andre løsninger. Uansett veldig bra at det jobbes med oppdateringer, adf støtte er jo et must. For meg er det viktig med et par ting til, det ene er å kunne boote fra egen/custom hd(vhd) (kommer forhåpentligvis til å løses i fremtidig oppdatering), det andre er et innebygget fungerende tastatur i full størrelse. Så jeg venter på en større variant som de gjorde med theC64… Uansett kommer jeg nok til å kjøpe denne, men den ender sannsynligvis på samme sted som alle de andre nyutgaver av diverse retrospilldingser jeg har kjøpt de siste årene – de samler støv i en hylle, til pynt. Mens jeg bruker min Mister fpga uten å se meg tilbake. Og det er egentlig litt kjipt.

    Det hadde vært fint om noen likevel skrev kort om egne erfaringer med theA500 mini :)
    Lurer på om det er mye knot ved bruk av software som ikke er innebygd. Fungerer Workbench uten hacks? Åssen er det å kjøre demoscene produksjoner? Kan man lage egne sett med hw instillinger (f. eks. pr Amiga modell) og kjapt velge blant disse før boot? Hvilke Workbench / AmigaOS versjoner støttes eller kan startes. Kan man bruke RTG? Etc

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.