Square Enix ga nylig ut et FMV-spill

Løs mordmysterier som om det var 1994 i The Centennial Case: A Shihijima Story.

Tidlig på nittitallet var store deler av spillindustrien overbevist om at fremtiden lå i en krysning av film og spill, der interaktive filmer og FMV («full motion video») var sentrale begreper. Suksessen til spill med 3D-grafikk og det faktum at mange av de interaktive filmene var fryktelig dårlige røsket industrien i en annen retning etter noen år, men det var ikke dermed sagt at konseptet ikke hadde noe for seg.

I de senere årene har vi faktisk fått flere interaktive filmer med ekte video og skuespillere, antakeligvis mye takket være lavere produksjonskostnader. Men de store utgiverne har generelt holdt seg unna, noe som gjør det ekstra artig å se at den japanske giganten Square Enix nylig har sluppet en FMV-basert interaktiv film ved navn The Centennial Case: A Shihijima Story.

Er det en Porot-aktig avsløring på gang?
Er det en Porot-aktig avsløring på gang?

Mord i fortiden og nåtiden

Spillet finner sted over et helt århundre. En velstående familie har opplevd at fire mennesker har blitt drept under uforklarlige forhold, i tidsrommet mellom 1922 og 2022. Ingen mordere har noensinne blitt pågrepet, og det er opp til deg å utforske tre tidsperioder (1922, 1972 og 2022) for å komme til bunns i mysteriene.

Hvert episode er delt inn i tre deler, der du først får se ugjerningen bli begått, så får muligheten til å skape hypoteser ved hjelp av spor funnet under første del, før du til slutt må pusle sammen løsningen.

Både brukeranmeldelsene og de større anmeldelsene jeg har sett er generelt positive, men ikke uten å trekke frem at spillet har sine problemer. Flere mener at mens handlingen og mysteriene er gode, er selve mekanismene i spillet svakere, noe som gjør detektivarbeidet mindre tilfredsstillende enn det burde vært.

Siden prisen ligger på AAA-spill-nivå, er det litt vrient å rettferdiggjøre kjøp av et spill man er litt usikker på. Så enn så lenge får jeg bare gjenta at det er gøy å se en storutgiver «teste vannet» i denne egentlig ganske kule sjangeren, så får vi se om det blir med eksperimentet. The Centennial Case: A Shijima Story er uansett ute på PC (Steam), PlayStation 4 og 5 samt Switch. Trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.