Metro-forfatteren kan få ti år i fengsel

Dmitry Glukhovsky har uttalt seg kritisk om Russlands invasjon av Ukraina.

De kritikerroste Metro-spillene er utviklet av ukrainske 4A Games, men universet de er basert på er det den russiske forfatteren Dmitry Glukhovsky som har skapt. Hans postapokalyptiske roman Metro 2033 kom i 2002, og hadde solgt 500 000 kopier i Russland alene innen det første spillet kom ut.

Har sagt sin mening om krigen

Nå har Glukhovsky blitt beordret arrestert «in absentia» av en russisk domstol. Grunnen er at han har uttalt seg kritisk mot Russlands krigføring i Ukraina. Ifølge Moscow Times kan han få opp til ti år i fengsel takket være en lov som tillater opp til femten års fengselsstraff for å publisere informasjon som regimet i Kreml har bestemt at er «falsk».

Glukhovsky har bedt russiske myndigheter innrømme at deres spesielle militæroperasjon i virkeligheten er en krig mot den ukrainske nasjonen, og oppfordret regimet i Moskva til å avslutte krigen. Slikt faller selvsagt ikke i god jord hos den kanten.

Å få arrestert Glukhovsky kan vise seg vanskelig, for han er en av flere titalls tusen russere som har valgt å forlate landet etter at invasjonen av Ukraina begynte i februar.

Spillutvikleren 4A Games har etter krigens sjokkerende utbrudd klart å samle seg igjen, og jobber nå tilsynelatende både med en ny serie og flere spill i Metro-serien.

En kommentar om “Metro-forfatteren kan få ti år i fengsel”

  1. Jeg spiller mye IL2 Sturmovik. Russisk flysimulator. Der har utviklerne lagt helt lokk på forumet og ingen får uttale seg. Jeg forstår dilemmaet de står ovenfor. Men jeg kan likevel ikke støtte en Russisk utvikler som ikke tar avstand fra krigen. Dmitry Glukhovsky er en som kan holde hode høyt og ettertiden vil huske han og andre som han med respekt. Utvikleren av spillene basert på bøkene hans er vel Ukrainske også om jeg ikke tar feil?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.