Reis til jordens indre i dette spanske retrospillet

Viaje al Centro de la Tierra – Versión Extendida er nok ikke ukens mest kjente Steam-lansering.

Du får ingen premier for å gjette hvilken bok Viaje al Centro de la Tierra er inspirert av, men i dette arkadeeventyret fra Spania må du legge ut på en ekspedisjon til jordklodens indre, der du ikke møtes av magma. I stedet finner du en skjult verden, full av dinosaurer og andre vesener vi trodde var utdødd.

Eventyr i hulene.
Eventyr i hulene.

Flere individuelle «spill»

Spillet, som opprinnelig kom til Amstrad CPC, er bygd opp som en serie «minispill», og Versión Extendida har to ekstra i forhold til originalutgaven. Det hele starter med et puslespill der du må prøve å finne veien til jordens indre, før reisen beskrives gjennom action, arkadespill, mer hjernetrim og til slutt et arkadespill der heltene rømmer fra et vulkanutbrudd (så det var magma der likevel!).

Selv om tittelen er på spansk lover Steam-siden at spillet skal være spillbart på engelsk også. En bonus er at du får filene til spillet for ZX Spectrum og Amstrad CPC med på kjøpet, slik at du kan spille på egen emulator om du vil. Med tanke på at utgiver Erbe Software vil ha hele 83 kroner for spillet skulle det vel kanskje bare mangle.

Jeg vet denne saken neppe favner superbredt, men hei: Dinosaurer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.