Alene i mørket igjen

Nye Alone in the Dark blir et kjærlighetsbrev til originalspillet.

Franskutviklede Alone in the Dark fra 1992 var kanskje ikke det første spillet som kan regnes som en «overlevelsesgrøsser» (Project Firestart på Commodore 64 har for eksempel også de fleste elementene denne typen spill trenger), men det definerte sjangeren på samme måte som Dune II definerte sanntidsstrategispill, og var også inspirasjonskilden for Resident Evil.

Alone in the Darks utgiver var Infogrames, som i dag er kjent under navnet Atari. De har med varierende hell prøvd å vekke serien til live igjen etter suksessen i første halvdel av nittitallet, men i 2018 ga de opp og solgte hele sulamitten til THQ Nordic. Denne helgen annonserte THQ Nordic sitt første Alone in the Dark-spill.

Slike brennende fat i spill; hva er det egentlig de brenner i dem?
Slike brennende fat i spill; hva er det egentlig de brenner i dem?

Grøss fra Amnesia-forfatteren

Det nye spillet heter bare Alone in the Dark, og blir dermed det tredje spillet med det navnet. Spillet beskrives som et kjærlighetsbrev til originalen, og finner sted på 1920-tallet et sted dypt i de amerikanske sørstatene. Onkelen til Emily Hartwood er savnet, og sammen med privatetterforsker Edward Carnby reiser hun til en mentalinstitusjon ved navn Derceto Manor for å finne spor.

Her finner de naturligvis langt mer enn bare spor, for ondskapen lurer som vanlig under overflaten og skal vi dømme etter traileren blir det hele ganske så guffent etter hvert. Handlingen er skrevet av svenske Mikael Hedberg, som tidligere har vært forfatter for SOMA og Amnesia-spillene, noe som lover godt for de som liker å bli vettskremt i alle fall.

Rent praktisk blir Alone in the Dark et tredjepersons actioneventyr, og som i originalspillet kan du spille både Edward Carnby og Emily Hartwood (du velger hvem du vil styre i starten, akkurat som i det første spillet). Spillet kommer til Xbox, PlayStation og PC, men har ikke fått noen slippdato. Følg denne lenken for det offisielle nettstedet, eller sjekk traileren:

En kommentar om “Alene i mørket igjen”

  1. Verste er at det ser jo nesten bra ut. THQ har noen interessante rebooter / oppfølgere på gang av klassikere. Blir spennende å se hvordan det går.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.