Toaplan-klassikerne kommer til PC

«All your base are belongs to us.»

Bitwave Games har ikke bare kunngjort at de jobber med en oppgradert versjon av plattformspillet Gimmick!, de har også røpet at de vil gi ut en rekke klassikere fra japanske Toaplan for PC. De vil starte med fire spill, nemlig Truxton, Twin Cobra, Out Zone og Zero Wing, og når de etter planen skal slippes senere i år kan man kjøpe spillene separat eller en pakke.

Zero Wing.
Zero Wing.

Skrollende skyteaction

Alle disse spillene befinner seg i SHMUP-sjangeren, og er altså horisontal- eller vertikalskrollende skytespill i klassisk stil. De har et godt rykte hos sjangerens venner, og hvis du noensinne har hørt meme-frasen «all your base are belongs to us,» er det Zero Wing denne kommer fra.

PC-versjonene kommer til GOG og Steam (Steam har allerede fått oppføringer for Out Zone og Zero Wing). I videoen under forteller Bitwave-utvikler Carl-Henrik Skårstedt (som har en veldig kul t-skjorte) at de har jobbet hardt for å gjøre opplevelsen så nær originalen som mulig, blant annet ved å minimere «input lag» slik at spillene umiddelbart reagerer på kontrolleren din.

Ellers får spillene en rekke nyheter, slik som muligheten til å hurtiglagre og -laste inn spillet underveis (med ti lagreposisjoner tilgjengelig), muligheten til å spole tilbake handlingen så mye som 15 minutter (avhengig av hva som har skjedd), hjelpefunksjoner som ulike typer autoskyting, nettbaserte poengtavler og mye mer.

Her er presentasjonen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.