Det nyeste Wizardry-spillet er nå tilgjengelig på engelsk

Rollespillserien som ble introdusert i 1981 holder fortsatt koken.

Wizardry er en serie rollespill som tradisjonelt har brukt førstepersons synsvinkel og fokusert på grotteutforsking. Det første spillet i serien kom allerede i 1981, og var med å danne grunnlaget for den vestlige rollespillsjangeren. Så fikk japanerne øynene opp for spillet, og det ble en svært viktig inspirasjonskilde da de selv begynte å lage rollespill med utgivelser som Dragon Quest.

Får håpe det har autokart.
Får håpe det har autokart.

Frem til dette årtusenet var det originalutvikleren Sir-Tech som skapte Wizardry-spillene, men som uavhengig utgiver slet de med å holde tritt i en tid der kampen om hylleplass ble tøffere og tøffere og digital distribusjon fortsatt ikke var aktuelt. De gikk dukken i 2003, og i dag er det japanske utviklere som holder Wizardry-navnet i live.

Wizardry: The Five Ordeals er basert på et spill fra 2006, som ikke ble lansert i vesten. Spillet har vært i «early access» siden desember, men det er først denne uken at det har blitt tilgjengelig på engelsk. Dette ble annonsert i forbindelse med Gamescom-messen i Tyskland. Det ser ut som planen er at spillet skal være i «early access» i cirka ett år til.

Spillet fokuserer på utforsking av grotter og labyrinter. Det bruker førstepersons synsvinkel og et bevegelsessystem som vi kjenner fra klassiske rollespill, der du hopper mellom «ruter» i spillverdenen. Samtidig har det turbasert kamp. Her er en teaser:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.