Nå er Mafia gratis på Steam

Seriens første spill er gratis i en håndfull dager.

Mafia skapte delte meninger da det kom for nesten nøyaktig 20 år siden. Spillet hadde en vakker og stor åpen verden, men en historiedrevet kampanje som kun i liten grad lot spillerne utforske den, og de som forventet et spill i samme stil som Grand Theft Auto III ble muligens skuffet.

Dårlig gjort.
Dårlig gjort.

I tillegg hadde det et kompromissløst fokus på realisme – ikke overraskende med tanke på at det ble utviklet av teamet bak taktikkspillet Hidden & Dangerous – som garantert skremte mange spillere bort.

Et unikt spill

Men for de av oss som faktisk likte disse tingene representerte Mafia en fengslende spillopplevelse som jeg ærlig talt ikke tror vi har sett maken til noen gang siden. Selv om spillet har fått en temmelig underholdende (og skikkelig forseggjort) nyversjon.

Om spillet har tålt tidens tann tør jeg ikke spekulere i, for jeg har ikke spilt det siden 2002. Men om du har lyst til å teste det, er det nå gratis å skaffe seg på Steam. Det vil det være frem til og med 5. september. Den eneste nedturen er at spillets en gang så flotte lydspor ikke lenger inneholder noen lisensierte låter. Så det blir ikke noe Louis Armstrong, Duke Ellington eller Django Reinhardt.

2K Games har forøvrig også kunngjort at et nytt Mafia-spill er under utvikling. I den forbindelse har de snakket med noen av veteranene bak serien, som tilsynelatende også er involvert i det nye spillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.