Bilspillet Nitro Racers skulle egentlig slippes i 1997

Nå har det endelig fått en offisiell utgivelse.

Hvis du fulgte med på spillmarkedet på nittitallet, er det ikke utenkelig at du har hørt om Nitro Racers, en fugleperspektiv-racer som egentlig skulle slippes i 1997. Kanskje har du til og med spilt det, for det fikk en demo i sin tid, og selv om den kommersielle lanseringen aldri fant sted ser en versjon også ut til å ha dukket opp på nettet.

Nå har det endelig fått en offisiell utgivelse (på GOG og Steam), takket være retroutgiver Ziggurat Interactive. Jeg klarer ikke å se at de har sagt noe om hvordan de fikk rettighetene og ordnet lanseringen, men nå er i alle fall spillet ute.

Det ser kult ut, men jeg kan samtidig skjønne at utgiveren fikk kalde føtter i 1997.
Det ser kult ut, men jeg kan samtidig skjønne at utgiveren fikk kalde føtter i 1997. Synd det ikke var like lett for utviklere å gi ut spill på egenhånd da som nå.

Racing i åttitallsstil

Nitro Racers byr altså på bilkjøring med fugleperspektiv, og nå snakker vi perspektivet til svært høytflygende fugler. Hver bane får nemlig plass på skjermen, i stil med klassikere som Super Sprint, Badlands, Super Off Road og Indy Heat. Det er 30 baner i spillet, og spillet lar deg blant annet oppgradere bilen din underveis i kampanjen.

Lokal flerspiller støttes også, skjønt Ziggurat sier ikke noe om hvor mange som kan spille samtidig (i traileren ser vi flere spillere både i standardmodus og en delt skjerm-modus som kan brukes hvis man ønsker å zoome inn og ha skrollende kamera i stedet for at banen får plass på hele skjermen).

Teknisk sett har spillet også nettverksbasert flerspiller, men dette støttes ikke offisielt (spillet bruker DOSBox, og du får en ISO-fil av den originale CD-ROM-en med på kjøpet, så det er sikkert mulig å få det til å fungere om du er flink med slikt). Traileren:

Forhåpentligvis er denne utgivelsen et tegn på at Ziggurat vil bli mer aktive med retroutgivelsene sine fremover.

En kommentar om “Bilspillet Nitro Racers skulle egentlig slippes i 1997”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.