Snart slippes en nostalgipakke med VideoPac-spill

Ti spill fra den glemte syttitallskonsollen Philips VideoPac G7000 relanseres på Steam.

I Norge og resten av Europa ble den amerikanske konsollen Magnavox Odyssey 2 solgt som Philips VideoPac G7000. Den ble opprinnelig lansert i 1978, og mens den ikke helt klarte å hamle opp med Atari 2600 gjorde den det faktisk ganske godt på det europeiske markedet, og i årenes løp har jeg møtt mange som hadde denne konsollen som startpunkt for sin gamerkarriere.

Dette er nok Golf.
Dette er nok Golf.

I årenes løp har det dukket opp en solid mengde samlepakker med klassiske Atari-spill, men andre konsoller fra samme tid har ikke fått like mye oppmerksomhet. Nå ser det i det minste ut som Philips VideoPac får en liten stund i sola, for Pixel Games UK vil i løpet av måneden lansere spillsamlingen Videopac Collection 1 på Steam.

Samlingen har ti spill, og vi kan jo like godt bare liste dem opp her:

  • 4 in 1 Row
  • Air-Sea War/Battle
  • American Football
  • Baseball
  • Battlefield
  • Freedom Fighters
  • Golf
  • Killer Bees
  • Nightmare
  • Satellite Attack

Som seg hør og bør, får du litt mer enn bare spillene. Det vil være mulig å lagre og laste spillene når som helst, det inkluderes støtte for flesteparten av nyere kontrollere (samt muligheten til å sette inn egendefinert kontrolleroppsett), og det blir diverse innstillinger for hvordan bildet skal vises på skjermen (med muligheter for skalering og utjevning).

Med tanke på navnet til samlingen er det jo lett å mistenke at dette ikke blir den siste av sitt slag

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.