3D-print din egen paddle-kontroller for Atari 50

Slik at du kan spille Breakout slik det skal spilles.

Atari markerer sitt (eller strengt tatt merkevarens) 50-årsjubileum med en gigantisk samlepakke som ikke bare vil ha en haug av klassikere for ulike Atari-formater, men også flere helt nye spill basert på klassiske formler.

Kjenner du noen med 3D-skriver?
Kjenner du noen med 3D-skriver?

Atari 50 utvikles av retrospesialistene i Digital Eclipse, som ikke bare er kjent for å gjøre en god jobb med produktene de er involvert i, men også for å virkelig brenne for det de gjør. Her er et godt eksempel: Pakken inkluderer et helt nytt Breakout-spill, og siden Breakout helst skal spilles med «paddle»-kontroller har de lagt ut en modell for å 3D-printe en paddle for kontrolleren din.

Modellen kommer i to Xbox-varianter (for Xbox One og Xbox Series S/X), og det er også en prototype for Switch. Du finner dem på Thingiverse. Du trenger et kulelager (608, 8x22x7) av typen som oftest brukes på rullebrett, men dette ser ut til å være greit å få tak i.

Når du har fått printet ut din nye paddle, kan du fint bruke denne til andre ting også. Designer Mike Mika har demonstrert den i bruk med Atari 2600-emulator, og den kan sikkert brukes til mange spill – skjønt den fungerer ikke på det nye Arkanoid-spillet, dessverre.

Ellers skal det påpekes at Breakout-versjonen i Atari 50 støtter touch pad på PlayStation-kontrolleren og touch screen på Switch, og kan selvsagt spilles med mus på PC. Atari 50 slippes den 11. november. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.