Hvem var den syvende gjesten?

cd SPILL tar for seg et av nittitallets mest omtalte spill, The 7th Guest.

I 1993 var CD-ROM-teknologien en av de heteste nyhetene for spillmediet. The 7th Guest var et av de første spillene noensinne som kun kom på CD-ROM, og det fikk dermed enorm oppmerksomhet både før og etter lansering. Hvis du hadde eller fikk CD-ROM for PC-en på denne tiden, tipper jeg sjansene er temmelig små for at du ikke også fikk fatt i The 7th Guest.

The 7th Guest Anniversary Edition.
The 7th Guest Anniversary Edition.

Selve spillet er et slags gåteeventyr satt til den hjemsøkte herregården til leketøysmaker Henry Stauf, en mildt sagt tvilsom karakter som ble rik på å lage onde leketøy. Spillet finner sted noen år etter at Stauf inviterte til fest i huset sitt, en fest som ingen av deltakerne overlevde. Men hvem er du, og hvorfor er du i huset? Og hvorfor er det fullt av puslenøtter?!?

For å finne svarene på alle disse spørsmålene har har Erik André og Sigve fra cd SPILL fått med seg Trond Sneås Skauge, som har mange minner fra The 7th Guest. I tillegg får vi høre segmenter fra intervjuer Erik Andre har gjort med folkene bak spillet (inkludert produsent Martin Alper, som dessverre døde for noen år siden).

Her kan du høre episoden:

Det anbefales forresten at du tar en titt på den store artikkelen Erik André skrev om The 7th Guest og utvikler Trilobyte i 2013, og som var grunnen til at han intervjuet skaperne i utgangspunktet.

Jeg har også skrevet litt om The 7th Guest.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.