Stor suksess for spillmarkedet i Kristiansand

Kommer tilbake neste år – og da blir det enda større!

Den 10. desember ble det arrangert spillmarked i Travparkens lokaler ved Kristiansand. Her kunne man ikke bare prøve å gjøre et godt retrospillkjøp, men også prøve seg på cirka 30 forskjellige spill. Alt fra store flipperspill til den smått legendariske bærbare versjonen av Commodore 64 var tilgjengelig for spilling, og og arkademaskiner som Tekken 3 var også på plass.

Bærbar Commodore 64, med indie-spillet Soul Force.
Bærbar Commodore 64, med indie-spillet Soul Force.

Håkon Puntervold fra podcasten Spæll var en av arrangørene, og han er svært fornøyd med hvordan det hele gikk:

– Dette gikk over all forventning! I forkant snakket vi veldig mye om hvordan dette ville gå, og da vi så at eventet på Facebook hadde bikket 200 interesserte la vi oss inn på 100-200 besøkende siden folk ofte bare trykker «interessert», men ikke nødvendigvis dukker opp. Totalt tror jeg vi hadde et sted mellom 350-400 besøkende! Det ble ikke gjort noe markedsføring i forkant siden vi bare hadde en måned på oss. Så vi kom ganske så langt med jungeltelegrafen og noen få hundrelapper på Facebook! Og det herlige var at det så ut som alt fra både store og små storkoste seg!

Niesene mine fikk prøve en eldre versjon av Mario Kart enn den de er vant med.
Niesene mine fikk prøve en eldre versjon av Mario Kart enn den de er vant med.

Stort trykk på arkademaskinene

Puntervold forteller at det virker som muligheten til å teste ulike retrospill var det som falt mest i smak hos messens besøkende, og at det var spesielt mye trykk på arkademaskinene folk kunne prøve seg på. Her var det knapt noe tidspunkt hvor det ikke var noen som spilte disse spillene, som til vanlig befinner seg hos foreningen High Score.

Jeg var selv en tur innom, og det var moro å se hvor mange forskjellige folk det var på messen. Her var det unge og gamle, og mange av de voksne hadde med seg barna sine. Å nå ut til et bredt publikum var et av målene til arrangøren:

– Her var det akkurat det vi ønsket. Det var alle slags type folk innom. Alt ifra nysjerrige til ekstremt spillinteresserte, forteller Puntervold.

Årets arrangement ble med andre ord en stor suksess, og tankene er allerede inne på neste år. Det er fortsatt litt tidlig å gå ut med konkrete planer, men Puntervold forteller at arrangørene ønsker å sikte seg inn på en dato på høsten – i stedet for midt i julestria, med snø i tillegg – og at de vurderer å utvide til å bruke hele hallen. Eventet har i alle tilfeller kommet for å bli, forsikrer Puntervold.

Her er noen bilder fra spillmarkedet, tatt av Håkon Puntervold:

2 kommentarer om “Stor suksess for spillmarkedet i Kristiansand”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.