X-Plane 12 har tatt av

Flysimulatoren har fått full lansering etter en «early access»-periode.

Microsoft retur til flysimulatorarenaen imponerte mange, men de er ikke de eneste som simulerer sivil luftfart. Laminar Research har jobbet med X-Plane-serien siden nittitallet – den første utgaven ble lansert i 1995 – og deres serie er med andre ord omtrent like gammel nå som Microsofts flysimulatorserie var da de opprinnelig drepte den.

Jeg skal ikke påstå at det ikke er komplisert, men du trenger ikke pilotutdanning for å fly denne på datamaskinen.
Jeg skal ikke påstå at det ikke er komplisert, men du trenger ikke pilotutdanning for å fly denne på datamaskinen.

Ny versjon ferdig nå

X-Plane 12 ble nylig sluppet i full utgave etter å ha vært i «early access» en stund. Simulatoren har blant annet fått en grafisk forbedring med «volumetriske» skyer, tredimensjonalt vann og tredimensjonale skoger, nye teksturer og væreffekter for de ulike sesongene og et fysikkbasert lyssystem.

I tillegg har utviklerne gitt den KI-styrte flygekontrollen en overhaling og gjort det sanntidsbaserte været bedre. De har også lagt inn en rekke nye fly, med varierte modeller som passasjerflyet Airbus A330, bussinesjeten Cessna Citation X og jagerflyet F-14 Tomcat. Byggesettflyet Lancair Evolution, som var en av mine favoritter den gangen jeg var hektet på FSX med tredjepartsmodifikasjoner, er også med.

Du finner X-Plane 12 hos Laminar Research og på Steam (selvsagt). Merk at du kan laste ned forbedret terreng for ulike verdensdeler, inkludert Europa, gratis (slikt tar mye plass, så basisterrenget i spillet er ikke like detaljert og utviklerne velger heller å la folk bruke harddisken sin på de delene av verden de faktisk vil fly over).

Om du vil teste demoen, er den tilgjengelig via det offisielle nettstedet. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.