Nå kan du prøve 2001-versjonen av Duke Nukem Forever

Første kapittel av versjonen kjent fra den imponerende E3-traileren kan lastes ned fra nettet.

Jeg har fortsatt den tilsynelatende upopulære meningen at Duke Nukem Forever til syvende og sist var ganske artig. Men det spillet som til slutt ble sluppet i 2011, etter årevis med utviklingshelvete, var samtidig langt fra den revolusjonen vi så for oss ti år tidligere, da en heftig trailer imponerte sokkene av en hel spillverden.

Har du sett noen romvesener i nærheten?
Har du sett noen romvesener i nærheten?

Nå har en gruppe utviklere som har fått tilgang på lekket materiale klart å sette sammen en fungerende «first slice» av Duke Nukem Forever slik det var i 2001. Denne versjonen består av ni kampanjebrett og ett hemmelig brett hentet fra starten av spillet. Et testkart satt til Las Vegas er også inkludert, og det samme er muligheten til å spille flerspiller.

Dette er altså i praksis den versjonen 3D Realms hadde internt i 2001, og er ikke et ferdig spill. Men det fungerer; du kan spille gjennom den delen av kampanjen som er inkludert, og få et glimt av hva spillet kunne ha vært. Et fascinerende historisk dokument, med andre ord, og ikke noe du bør bedømme som om det faktisk hadde kommet ut i butikkene.

Du finner spillet på ModDB, der det kan lastes ned gratis. Teamet bak utgivelsen forteller at deres mål nå er å videreutvikle denne utgaven av spillet, og i praksis gjøre den «ferdig». Vi sees i 2032.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.