Frister det å prøve seg som boksemanager?

World Championship Boxing Manager 2 er ute nå, litt i overkant av 30 år etter at originalspillet kom ut.

Om du har ventet og ventet på at World Championship Boxing Manager fra 1990 skulle få en oppfølger, er dette lykkedagen din. World Championship Boxing Manager 2 er ute på Steam og GOG, takket være utgiver Ziggurat Interactive og utvikler Mega Cat Studios.

Som i originalspillet får du her rollen som manager innenfor boksesporten, og må lede en stall med boksere som skal prøve å gjøre suksess på nasjonalt og internasjonalt. Du må snuse opp talenter, utvikle dem videre og prøve å lede dem til seier i boksekampene de deltar i. Spillet bruker passende nok en retroinspirert grafikkstil, med massevis av pikselkunst.

Hun ser ikke superfornøyd ut.
Hun ser ikke superfornøyd ut.

Spillet har også en historiemodus med elementer fra visuelle romaner, og morsomt nok har utviklerne lisensiert historiske navn som Rocky Marciano og Sugar Ray Robinson for denne. Dette er vel folk som var et lite hakk mer kjent da originalspillet kom ut, selv om de strengt tatt begge var døde allerede da.

Uventet oppfølger

Det er ikke så ofte at et spill fra 1990 får oppfølger, og de gangene det skjer, er originalspillet gjerne ganske kjent. Det gjelder ikke her, i alle fall ikke som jeg vet om, for selv om det Krisalis-utgitte managerspillet opprinnelig kom til en haug av ulike plattformer er det ikke et spill jeg har sett bli diskutert særlig ofte.

Skjønt, det er egentlig bare gøy å se at det skjer. Jeg vet ikke hvor mye akkurat denne oppfølgeren henter fra originalspillet, men jeg vet at det finnes en rekke gamle og relativt ukjente spill med knallgode ideer som ikke har blitt utforsket videre i særlig grad, og som bare hyler etter en offisiell eller uoffisiell oppfølger.

Om du har lyst til å utforske originalen, er den også tilgjengelig på Steam og GOG. Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.