Se hvordan Double Fine lagde Psychonauts 2

Syv år med opp- og nedturer er fanget på film i en episk dokumentarfilmserie.

Da Double Fine Productions kickstartet et nytt pek-og-klikk-eventyr (som etter hvert fikk navnet Broken Age) var en av belønningene for backerne at de skulle få innblikk i utviklingen via en dokumentarfilmserie som het Double Fine Adventure.

Denne serien viste seg som rent gull for oss som liker spill og er interessert i hvordan spill lages. Satt på spissen tror jeg faktisk at om selve spillet hadde blitt kansellert, ville jeg likevel ha vært en fornøyd backer om alt jeg fikk var dokumentarfilmserien om prosessen (nå er jeg selvsagt glad for at det ikke skjedde).

Hva slags konsekvenser får dette gigaoppkjøpet for resten av spilldivisjonen?
Psychonauts 2.

Historien fortsetter

Nå har «oppfølgeren» blitt tilgjengelig på YouTube. Double Fine PsychOdyssey tar for seg hele utviklingen av Psychonauts 2 (samt relaterte ting som VR-spillet Psychonauts In the Rhombus of Ruin), og dekker hele syv år med oppturer og nedturer. Det er hele 32 episoder i serien, om man tar med The Amnesia Fortnight Movie på nesten to timer, som «slottes inn» som nummer 26.

Double Fine Productions er neppe noen helt erketypisk spillutvikler, men det å få et innblikk i deres strabaser og suksesser over cirka ti år om vi også tar med Double Fine Adventure-serien er en helt unik mulighet til å lære prosessen bak spillene vi koser oss med å kjenne. I tillegg er det verdifullt å få komme så tett på menneskene som lager disse spillene.

Jeg har kun sett de to første episodene så langt, men de er like velproduserte og fascinerende som Double Fine Adventure var. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Her er spillelisten:

En kommentar om “Se hvordan Double Fine lagde Psychonauts 2”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.