Her er en haug av Chip’s Challenge-utgaver i én pakke

Spill pusleklassikerens Lynx-, Amiga- og Commodore 64-versjon – eller hva med Mega Drive og SNES?

Chip’s Challenge er et legendarisk hjernetrimspill som sannsynligvis er mest kjent for sin Windows 3-versjon som ble foreviget i en av Microsofts populære spillsamlinger (Microsoft Entertainment Pack). Men det kom til en rekke plattformer før dette, og nå har Pixel Games UK laget en samlepakke med klassiske utgaver av spillet.

Hm, dette må være SNES-versjonen. NEIDA!
Hm, dette må være SNES-versjonen.

De gamle versjonene vi får tilgang på her er originalutgaven for håndholdte Atari Lynx, utgaven for ZX Spectrum samt versjonene for Amiga og Commodore 64. Men det er mer her, nemlig to nye versjoner av spillet: En for Mega Drive, og en for SNES. Begge disse er tilgjengelige på fysisk spillkassett fra utvikler Retro Room Games, men nå får de også digital lansering.

Som vanlig med relanseringer fra Pixel Games UK får vi emulerte utgaver, der det er mulig å lagre spillet når som helst.

Chip’s Challenge følger en ungdom som heter Chip. Han ønsker å bli medlem av en eksklusiv dataklubb, slik vanlige ungdommer ofte gjør, men for å oppnå dette må han løse 140 puslenøtter designet av klubbens eier, Melinda the Mental Marvel (med et slikt navn er det ikke rart hun er smart!).

Tja, ZX Spectrum-versjonen?
Tja, ZX Spectrum-versjonen?

Alt sammen sees ovenfra, der du må løpe rundt i tidvis labyrintaktige brett fulle av låste dører, samlebånd, isgulv og kasser som kan dyttes, samt databrikker som selvsagt må samles. Som seg hør og bør må du ikke bare passe deg for fiendene som labber rundt, men også løse hvert brett innenfor en knapp tidsfrist.

Chip’s Challenge-samlingen skal slippes på Steam i løpet av måneden. Hvis du heller vil ha en nyversjon av Windows 3-versjonen, kan du faktisk grabbe den helt gratis. Savner du DOS-versjonen, var den tilgjengelig på Steam, men nå er den borte.

Toppbildet er lånt fra Mobygames.

En kommentar om “Her er en haug av Chip’s Challenge-utgaver i én pakke”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.