Sjekk denne The Last Ninja-konserten

Dette er så kult!

Det norske metallbandet FastLoaders er litt over gjennomsnittet glad i Commodore 64 og Amiga, og spesialiserer seg på nytolkninger av klassisk spillmusikk for disse plattformene. Den 21. oktober i fjor holdt de en konsert i Bergen. Her feiret de en av de store Commodore 64-favorittene, The Last Ninja, i nesten én time.

The Last Ninja på Commodore 64.
The Last Ninja på Commodore 64.

Nå har C64 Audio lagt konserten ut på YouTube, og du kan se den under. FastLoaders har fått med seg Mira Thiruchelvam på fløyte og Nora Yuyue Zheng på guzheng, og resultatet er magisk.

The Last Ninja er et isometrisk actioneventyr som kom til flere plattformer, men er sannsynligvis mest kjent på Commodore 64. Musikken i spillet ble skapt av Ben Daglish og Anthony Lees. Daglish gikk dessverre bort i 2018, men musikken han skapte lever i aller høyeste grad videre.

Om videoen gir mersmak, har FastLoaders flere konserter og andre prosjekter på gang. Du kan følge dem på Facebook eller hos C64 Audio. Her er hele konserten:

Via Bjørn Henrik Wormnes i Facebook-gruppen Klassiske PC-spill.

2 kommentarer om “Sjekk denne The Last Ninja-konserten”

    • Glem det. Ser nå at det var 24. november i 2022, men de spilte også en slik konsert i 2016. Uansett, takk for deling. Mira Thiruchelvam har jeg vært fan av en stund og det at hun er med på dette gjør henne til den kuleste personen i verden.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.