Fascinerende TV-reportasjer om Sierras suksess tidlig på åttitallet

Amerikansk TV dekket en av de viktigste representantene for en helt ny industri.

Sierra On-Line (senere kjent som Sierra Entertainment) var en av de største og viktigste aktørene i spillindustrien på åtti- og nittitallet. Det hele fikk sin start da Roberta Williams bestemte seg for å designe et eget eventyrspill etter å ha blitt hektet på Colossal Cave Adventure, og fikk mannen hennes – programmereren Ken Williams – med på laget.

Dette er et ganske bra spill.
Den Sierra-utgitte Commodore 64-versjonen av Frogger.

Spillet deres ble en suksess, og de fortsatte å pumpe ut eventyrspill etter eventyrspill. Men det var ikke alt; de utvidet kraftig, og ble en stor aktør også som utgiver av action- og arkadespill. De prøvde seg også som utvikler av produktivitetsprogramvare, og i de første årene opplevde de en nærmest eventyrlig vekst.

Ting kom til å bli vanskeligere etter hvert (de satset nok litt for bredt, og hadde for stor optimisme med tanke på suksessen til flere av plattformene de investerte i), men ble reddet av en avtale med IBM, som ønsket at de skulle lage et revolusjonerende eventyrspill for deres nye PCjr-plattform. Det spillet het King’s Quest, og du kan lese mer om det i et stort tilbakeblikk.

I forbindelse med at Sierra-gründerne Ken og Roberta Williams er tilbake med et nytt spill, en 3D-versjon av Colossal Cave Adventure, har de publisert noen gamle TV-reportasjer på YouTube. Jeg tipper disse er tatt opp like før selskapets første nedgangsperiode, for begge handler om den utrolige veksten Sierra har hatt.

Først har vi en profil av Ken Williams, som gir oss et herlig (glans)bilde av selskapet. Her er det både snakk om actionspillene deres og eventyrspillene, inkludert deres kommende spill basert på The Dark Crystal.

Jeg elsker glimtet av den interne produksjonsprosessen, og det er også artig å se både Frogger og Jawbreaker bli vist – dette er to spill jeg «nylig» testet på Commodore 64 i forbindelse med serien Turbotape-kassettene.

Den andre videoen er et intervju med Ken og Roberta Williams der de også snakker mye om det kommende The Dark Crystal-spillet. Ken skryter også mye av selskapets tekstbehandlingsverktøy.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.