Retrogamingpappa anmelder NHL 97 for PlayStation

Han gjør et forsøk, i alle fall.

Retrogamingpappa er en 45 år gammel småbarnspappa for 2 stykk minimennesker på henholdsvis 3 og 5 år. Retrogamingpappa har store planer for innkjøp og reparasjonsprosjekter som skal igangsettes, men disse havner som oftes i konflikt med første setning i denne anmeldelsen.

Her skal det spilles!
Her skal det spilles!

Lampesalg blir til retrospillkjøp

Denne gang startet det ved at Retrogamingpappa skulle selge en overflod av lamper som ble kjøpt inn, men aldri fikk permanent opphold i den nyoppussede tomannsboligen, da Retrogamingpappa og -mamma «i fellesskap» ble enige om at lampene ikke passer. Lamper er jo ikke bare lyskilder, som «vi» sier.

For å selge disse lampene ble det etter tips fra nabo lastet ned en fancy ny app, som vistnok var genial for å selge lamper som aldri «passet inn» i nyoppussede tomannsboliger.

Det første Retrogamingpappa gjorde etter å ha installert appen var selvfølgelig å sjekke om det var noen Amigaer som kunne tenke seg å bytte eier i nærheten. Det var det ikke. Ei heller Commodore/Commandore/C64/Atari/Pong/Colecovision eller NES. Playstation 1 derimot fikk et ganske fantastisk treff på bare 200 kroner med kontroller og et par spill. Utestet, skrev damen.

Uansett, det ble aldri lagt ut noen lamper i appen, og et par dager senere dukket PlayStation 1 med kontroller og et par spill opp.

Fire måneder senere…

Vi spoler frem fire måneder. Retrogamingpappa har tid til å åpne pakken, og pakke ut og teste innhold. Det fulgte med NHL 97 og FIFA 97, og det sto et tennisspill uten cover i maskinen. Dette var selvfølgelig det første som ble testet.

Etter en litt rar intro står det Press Start. Jeg trykker på Start uten at noe skjer. Jeg prøver å flytte kontroller til port 2, og trykker nok en gang på Start, ingenting skjer. Konklusjon er at kontrolleren ikke virker. Jeg prøver på nytt med et annet spill.

Boksens bakside.
Boksens bakside.

NHL 97

Jeg har ganske gode minner fra ishockeyspill på både Xbox og PC, og spilte sikkert noen på Amiga også, selv om jeg ikke minnes akkurat det. Jeg husker lykkefølelsen de gangene en bodytakling traff søskenbarnet mitt oppetter vantet, og helst knuste plexiglasset i samme slengen. Jeg kan ikke huske å ha spilt NHL 97 på PS1, men det funker sikkert.

Coveret ble åpnet, platen sjekket for sprekker, lagt forsiktig inn i PlayStation og startet opp. Jeg regnet her med at controller ikke virket på det rare tennisspillet, men at den nå skulle virke. Klarer ikke helt å forklare hvorfor, men sånn var det tydeligvis.

Veldig bra intro med lyd, musikk og levende bilder. Kontrolleren virket, og jeg fikk manøvrert meg frem i menyen. En kommentator fortalte at det var to av ligaens beste keepere som sto i mål i oppvisningskamen jeg akkurat har startet! Hva kommentatoren heter husker jeg ikke nå, men han var sikkert kjent for de som så NHL på TV i 1997.

Kampen startet, begge lag kjemper frenetisk om pucken. Jeg regnet egentlig først med at jeg skulle «oppover» på banen og score der, men enten så virker ikke kontrolleren, noe som ville ha vært kjemperart da jeg fikk lov å velge lag og starte en oppvisningskamp, eller så spilte jeg på det andre laget. Jeg tror faktisk at jeg kontrollerte han fyren som skulle nedover, men klaret ikke helt å få ham til å skyte.

Så var det slutt

Det jeg kanskje også kunne nevnt innledningsvis, var jo at vår 3-åring denne dag for første gang skulle prøve seg uten bleie. Omtrent samtidig med at jeg fant ut at jeg spilte nedover, fikk jeg en ganske klar melding fra kona om at jeg måtte bidra med renovasjonsarbeid i en annen etasje.

Jeg slo av PS1 og den lille 20-tommern i boden, og skrudde av lyset. Regner med at det går 2-4 måneder til neste gang jeg kan komme med en anmeldelse av noe nytt fantasiprosjekt jeg i min villfarelse tror jeg kommer til å få tid til å gjennomføre.

NHL 97 på PS1: terningkast 1.

2 kommentarer om “Retrogamingpappa anmelder NHL 97 for PlayStation”

  1. Gleder meg til neste anmeldelse om du rekker det :)
    Og, det ligger faktisk akkurat nå en «comandore 64» til salgs på Finn😋 Genialt søkeord.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.