Mario-fest på Kristiansand Kino

Det ble mer enn bare film på de som dro for å se The Super Mario Bros. Movie på lørdag.

The Super Mario Bros. Movie ble sluppet i forrige uke, og i den forbindelse arrangerte Kristiansand Kino og Retrocity en aldri så liten nostalgifest på lørdag. Kinoens foajé ble utstyrt med en hel rekke klassiske Nintendo-maskiner, der besøkende kunne oppleve Mario-seriens utvikling selv.

Tettpakket foran de gamle konsollene. Foto: Retrocity.
Tettpakket foran de gamle konsollene. Foto: Retrocity.

Kinogjengerne fikk spille alt fra originale Super Mario Bros. til Mario Kart Double Dash for med fire kontrollere, og det var til og med mulig å spille Game Boy-spillet Super Mario Land 2 via en SNES og Super Game Boy-kassetten. De besøkende fikk prøve mer enn bare klassikere – Hotel Mario på Philips CD-I var også representert.

– Til vår store overraskelse var det faktisk noen som rundet det! Vi så aldri hvem, men det gikk plutselig en rulletekst der, forteller Håkon Puntervold fra Retrocity (og podcasten Spæll).

Også eventansvarlig Siv Helland hos Kristiansand Kino var fornøyd med opplegget:

– Utstillingen var en stor suksess! Her var vel interesserte foreldre like på som barna! Dette kunne vi absolutt tenke oss å gjøre igjen, forteller hun til Spillhistorie.no.

Fornøyd med filmen

Greit med en avklaring. Foto: Retrocity.
Greit med en avklaring. Foto: Retrocity.

Kinogjengerne lot seg heller ikke skremme av plakaten for den rimelig begredelige Super Mario-filmen fra 1993, som Retrocity hadde hengt opp i foajéen. Ifølge Håkon Puntervold var det nærmest «stinn brakke» og Siv Helland bekrefter at filmen har vært populær:

– Vi hadde store forventninger til filmen, og ble ikke skuffet! Responsen og interessen har vært fantastisk! Og det er så gøy at det favner både store og små!

Men hvordan var selve filmen? Håkon var i alle fall veldig fornøyd:

– Filmen var en sann fryd for oss som er fan av Mario. Makan til referansebonansa, sier jeg bare. Et skilt kan ha et bilde av en item fra Super Mario Bros 3, Prinsesse Peach svever med kjolen sin som i Super Mario Bros 2, trærne i hagen til prinsessens slott er de samme trærne som i Super Mario 3D World, og en av scenene i filmen er faktisk en hel gjennomgang av kjente World 1-1 fra det første Super Mario Bros. på Nintendo NES. Dette er bare en brøkdel av hva man ser der.

Handlingen beskriver han som ganske tynn, som forventet av en film basert på en spillserie hvor prinsessa blir fanget gang på gang. Men stemningen er god hele veien gjennom filmen, og musikken slo virkelig an:

– Musikksporene til Brian Tyler er absolutt et kapittel for seg selv. At Koji Kondo ikke sto for soundtracket virket skummelt. Men Brian Tyler leverte! Det er musikk fra alle slags Mario spill her. Alt fra Donkey Kong (arkade) og opp til dagens spill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.