Bank skurker i denne oppfølgeren til et obskurt Amiga-spill

Skinny & Franko: Fists of Violence byr på sideskrollende galskap.

Hvis du bodde i Norge og eide Amiga på nittitallet kjenner du kanskje til Franko: The Crazy Revenge – men jeg tviler egentlig litt på det. Dette Streets of Rage-inspirerte slåssespillet ble visstnok stort i hjemlandet Polen, og sikkert også andre deler av Europa. Men jeg kan aldri huske å ha sett det nevnt i noe britisk spillblad, og det var jo disse vi brukte for å skaffe oss oversikt her til lands.

Her går det hardt for seg.
Her går det hardt for seg.

Nå har det fått en oppfølger, og det ser ut til å være originalskaperen som står bak. Oppfølgeren heter Skinny & Franko: Fists of Violence, og er som sin forgjenger et sideskrollende 2D-slåssespill. Her får vi åtte håndtegnedenivåer fulle av fiender som må bankes, og det er faktisk hele åtti forskjellige typer skurker i spillet. Du kan bruke bare nevene, eller over femti ulike våpen.

Spillet finner sted i Szczecin, som forhåpentligvis er litt roligere i virkeligheten enn den versjonen vi får se her. Franko har reist tilbake til Polen for å hjelpe sin gamle venn, som er i trøbbel med diverse gjenger, og dermed er det bare å denge løs enten alene eller sammen med en venn.

Skinny & Franko: Fists of Violence er ute på PC nå. Det ser ut til å ha fått en god mottakelse på Steam, og flere av anmeldelsene gir inntrykk av at det har vært en etterlengtet utgivelse (det beskrives av enkelte som Polens svar på Duke Nukem Forever). Her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.