Nova Roma er et nytt bybyggerspill satt til Romerriket

Her må du blant annet manipulere elver og bygge akvedukter.

Gårsdagens største nyhet for oss som liker bybyggerspill var utvilsomt at Cities: Skylines 2 har fått en slippdato – 24. oktober – og en ny trailer. Men det kom også en annen spennende bybyggernyhet, som du kanskje ikke fikk med deg fordi den dukket opp mot slutten av et fryktelig kleint PC Gaming Show.

Bygg demninger og akvedukter.
Bygg demninger og akvedukter.

Her ble nemlig Nova Roma kunngjort. Dette er et bybyggerspill satt til romertiden, der du må bygge opp ditt eget metropolis. Underveis må du sikre at innbyggerne dine får behovene sine stilt, blant annet ved å skaffe ressurser gjennom avanserte produksjonskjeder, og du kan også bestemme lover og regler mens du forholder deg til farer som sinte guder og barbarer.

Spillets kanskje mest interessante element er vann. Du kan bygge demninger og lage akvedukter, og til og med endre hvor vannet skal renne ved å manipulere terrenget. Men vannet kan også være en fare, noe vi ser i traileren under (som muligens burde tonet ned den biten litt, med tanke på den siste tidens hendelser i Ukraina).

Nova Roma kommer til PC i løpet av neste år. Det utvikles av Lion Shield, som tidligere har stått bak Kingdoms and Castles, og det er Hooded Horse som gir det ut.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.