SNEG relanserer tre tidlige Raven Software-spill

Pluss sanntidsstrategispillet WarBreeds.

Retroutgiveren SNEG ga nylig ut fire spill fra den gamle storutgiveren SSI, der utvalget inkluderer vampyreventyret Veil of Darkness og rollespillet The Summoning. Nå er de klare med fire nye spill, der to opprinnelig ble lansert av SSI og to ble sluppet av Red Orb Entertainment.

Necrodome.
Necrodome.

Spillene kommer til GOG og Steam i løpet av måneden, og du finner dem her: Take No Prisoners (GOG, Steam), CyClones (GOG, Steam), Necrodome (GOG, Steam) og WarBreeds (GOG, Steam).

De tre første av disse spillene utviklet av Raven Software, et studio yngre spillere kanskje forbinder med diverse Call of Duty-greier, eller muligens Soldier of Fortune-serien, men som har en lang historie som strekker seg helt tilbake til Amiga og rollespillet Black Crypt. Vi litt eldre husker dem kanskje best for førstepersonsskyterne Hexen og Heretic.

Take No Prisoners.
Take No Prisoners.

Take No Prisoners (1997) er et actionspill med 3D-grafikk, der handlingen sees fra fugleperspektiv der du spiller en tungt bevæpnet ex-soldat i en postapokalyptisk verden. Spillet skilter med en viss frihet til å utforske spillverdenen som du vil, samt massevis av pikselert blod og gørr.

CyClones (1994) er en typisk tidlig førstepersonsskyter, med et science fiction-tema denne gangen. I motsetning til Heretic, som ble utviklet samtidig, bruker ikke dette spillet Doom-motoren. I stedet er det motoren fra Ravens tidligere førstepersonsskyter ShadowCaster som har blitt videreutviklet for dette spillet.

WarBreeds.
WarBreeds.

Necrodome (1997) ser ved første øyekast ut som enda en førstepersonsskyter, og er vel teknisk sett også det, men her sitter du primært bak spakene på et pansret og tungt bevæpnet kjøretøy. Det er mulig å hoppe ut av bilen for å ta miljøene i nærmere øyesyn, skjønt da er du også mer sårbar.

WarBreeds (1998) er noe helt annet igjen, et sanntidsstrategispill med tradisjonell 2D-grafikk der det kanskje viktigste salgsargumentet var at du kunne DNA-designe dine egne soldater ved å kombinere et stort antall ulike egenskaper (for totalt over 35 000 kombinasjonsmuligheter, skjønt hvor mange som hadde noe for seg vites ikke). Spillet ble utviklet av Red Orb Entertainment.

Jeg har ikke særlig erfaring med noen av disse spillene selv (skjønt WarBreeds-boksen ligger et par meter unna akkurat nå), så hvis det er noen klassikere alle bør få med seg i dette utvalget må du gjerne si ifra i kommentarfeltet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.