Kultklassikeren Clock Tower får nyversjon

Det gjør også Plumbers Don’t Wear Ties, merkelig nok.

En av tingene jeg misset i løpet av ferien var Limited Run Summer Games Showcase. Her viste utgiveren Limited Run Games, som spesialiserer seg på å gi ut fysiske versjoner av spill, en haug av kommende utgivelser. Utvalget inkluderer flere nyannonseringer, som også får digitale utgivelser.

Clock Tower.
Clock Tower.

Kalde grøss fra Japan

Den kanskje mest spennende av disse er en nyversjon av overlevelsesgrøsseren Clock Tower, som først ble lansert på Super Famicom (den japanske utgaven av SNES) i 1995. Her får vi rollen som foreldreløse Jennifer Simpson, som befinner seg i en uhyggelig herregård sammen med drapsmannen Scissorman.

Jennifer må utforske herregården for å finne ulike hjelpemidler og hemmeligheter, samtidig som hun unngår Scissormans mange angrep. Spillet styres via et pek-og-klikk-grensesnitt, og er rimelig unikt på den måten at Jennifer ikke har noen muligheter til å slå tilbake mot fienden.

Clock Tower fikk aldri noen vestlig utgave, men det ordner seg altså tidlig neste år, takket være Wayforward Technologies. Studioet som tidligere har gitt oss nyutgaver av blant annet River City Girls, samt stått for de populære Shantae-spillene, bringer en «Port+»-versjon av Clock Tower til Switch, PlayStation, Xbox og PC.

Denne skal være autentisk mot originalen, men vil også ha moderniseringer her og der, samt nytt innhold som en versjon av temalåten med vokaler.

Slenger like godt inn enda et bilde fra Clock Tower.
Slenger like godt inn enda et bilde fra Clock Tower.

Gammelt ræl fra USA

Et annet kultspill er Plumbers Don’t Wear Ties, skjønt her er det mer snakk om en kalkun enn en klassiker. Dette er et «erotisk» eventyr«spill» (i traileren presenteres det som den første visuelle romanen utviklet i USA, skjønt jeg skal kjøpe og spise en hatt om det stemmer), og lar deg velge din egen vei gjennom en historie presentert via bilder, stemmeopptak og video.

3DO-versjonen er kjent som et av tidenes dårligste spill, men hvis du vil bruke penger på noe slikt kan du glede deg til nyversjonen som slippes i september. Den kommer til Switch, Xbox, PlayStation og Steam. Her får du blant annet «oppskalert» grafikk.

Ellers fikk vi blant annet høre om en samling Jurassic Park-spill som inkluderer Jurassic Park (NES, Game Boy og SNES) og Jurassic Park Part 2: The Chaos Continues (Game Boy og SNES), samt flere andre nyheter. Jeg har lagt inn noen trailere, samt hele presentasjonen, her:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.